Διεθνή

Φυσικό αέριο: Ένα βήμα πιο κοντά στην επανεκκίνηση του Freeport LNG

Φυσικό αέριο: Ένα βήμα πιο κοντά στην επανεκκίνηση του Freeport LNG

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Φυσικό αέριο: Στα ύψη έφτασαν οι τιμές στο φυσικό αέριο στις ΗΠΑ, λίγο μετά την  επίτευξη συμφωνίας με τις ρυθμιστικές αρχές για βασικό εξαγωγικό τερματικό στο Τέξας

Στα ύψη έφτασαν οι τιμές στο φυσικό αέριο στις ΗΠΑ, λίγο μετά την  επίτευξη συμφωνίας με τις ρυθμιστικές αρχές για βασικό εξαγωγικό τερματικό στο Τέξας, όπου σε αυτή αναφέρεται πως θα υπάρξει επανεκκίνηση τον Οκτώβριο.

Το Freeport LNG, το οποίο έκλεισε τον Ιούνιο μετά από έκρηξη, έχει συνάψει συμφωνία με τη Hazardous Materials Safety Administration για την επανέναρξη της λειτουργίας του στις αρχές Οκτωβρίου σχεδόν σε πλήρη δυναμικότητα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της χθες, Τετάρτη. Αυτό, όπως αναφέρει το Bloomberg, θα ενίσχυε τη ζήτηση για φυσικό αέριο κατά σχεδόν 2 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου το 2% της εγχώριας παραγωγής.

Ενώ η Freeport είχε ήδη δηλώσει ότι σχεδίαζε να συνεχίσει τη λειτουργία της τον Οκτώβριο, τα νέα εξέπληξαν τους εμπόρους που περίμεναν μια πιο σταδιακή επανεκκίνηση αφού η PHMSA, όπως είναι γνωστή η ρυθμιστική αρχή, ζήτησε μια σειρά διορθωτικών ενεργειών από τη Freeport. Το εργοστάσιο του Τέξας πρέπει να παρέχει εβδομαδιαίες ενημερώσεις στην υπηρεσία και να υποβάλλει μια αναφορά ανάλυσης εντός 90 ημερών, σύμφωνα με την παραγγελία.

«Η μερική επανεκκίνηση είναι μεγαλύτερη από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως», δήλωσε ο Brayton Tom, ανώτερος διευθυντής κινδύνων για την ενέργεια στην StoneX Group Inc.

Η επανεκκίνηση του Freeport LNG αναμένεται να ενισχύσει το επίπεδο των αμερικανικών αποθεμάτων του καυσίμου θέρμανσης και παραγωγής ενέργειας ενόψει του χειμώνα. Η ανησυχία για την περιορισμένη προσφορά έχει πυροδοτήσει αστάθεια και οδήγησε τις τιμές σε υπερδιπλασιασμό φέτος. Το αέριο που διατηρείται σε σπήλαια αλατιού και σε εξαντλημένους υδροφόρους ορίζοντες είναι περίπου 12% χαμηλότερα από τα επίπεδα που παρατηρούνται συνήθως αυτή την εποχή του χρόνου και η αύξηση της εγχώριας ζήτησης αυτό το καλοκαίρι έχει περιορίσει την δυνατότητα των προμηθευτών να προσθέτουν αέριο στην αποθήκευση.

«Προηγουμένως είχαμε το Freeport που θα επέστρεφε σε μερική λειτουργία μόνο τον Νοέμβριο και η επιπλέον ζήτηση αερίου τροφοδοσίας ενδέχεται να δώσει μεγαλύτερες πιθανότητες στην πτωτική πλευρά της αγοράς», δήλωσε ο David Seduski, αναλυτής της Energy Aspects Ltd.

Η επανεκκίνηση του Freeport LNG ασφαλώς προκαλεί ανακούφιση για την Ευρώπη, η οποία χρειάζεται απεγνωσμένα επιπλέον αέριο από τις ΗΠΑ. Οι μειωμένες εισαγωγές από τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία έχουν πυροδοτήσει φόβους για κρίση εφοδιασμού αυτόν τον χειμώνα, εκτοξεύοντας τις τιμές στην περιοχή στα ύψη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments