Διεθνή

Ζελένσκι: “Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την τρομοκρατία στη Ζαπορίζια”

Ζελένσκι: “Η Ρωσία φέρει την ευθύνη για την τρομοκρατία στη Ζαπορίζια”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να "φέρει την ευθύνη" για την "τρομοκρατική ενέργεια" στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να “φέρει την ευθύνη” για την “τρομοκρατική ενέργεια” στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, και αποτέλεσε στόχο πληγμάτων για τα οποία το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται.

“Οι κατακτητές δημιούργησαν μια άλλη εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για όλη την Ευρώπη: έπληξαν δύο φορές τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, τον μεγαλύτερο της ηπείρου μας”, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην καθημερινή του ομιλία.

“Οποιοσδήποτε βομβαρδισμός αυτής της τοποθεσίας είναι ένα αναίσχυντο έγκλημα, μια τρομοκρατική ενέργεια. Η Ρωσία πρέπει να φέρει την ευθύνη για το ίδιο το γεγονός ότι δημιουργεί απειλή για έναν πυρηνικό σταθμό”, συνέχισε.

Το Κίεβο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για πλήγματα κοντά σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Γραμμή υψηλής τάσης υπέστη ζημιά σε αυτή την επίθεση, προκαλώντας τη διακοπή λειτουργίας ενός εκ των αντιδραστήρων του πυρηνικού σταθμού.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) δήλωσε την Τρίτη ότι η κατάσταση είναι “ασταθής” στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια και γίνεται “ολοένα και πιο επικίνδυνη μέρα με τη μέρα”.

Όταν καταλήφθηκε το εργοστάσιο τον Μάρτιο, ο ρωσικός στρατός είχε ανοίξει πυρ εναντίον κτιρίων στον χώρο αυτό, διακινδυνεύοντας ένα μεγάλο πυρηνικό ατύχημα.

Βόρεια Μακεδονία: Έστειλε στην Ουκρανία 4 μαχητικά Σουχόι Su-25

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παρέλαβαν πριν από λίγες μέρες τέσσερα αεροσκάφη Σουχόι Su-25 από τη Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Η χώρα των Βαλκανίων είχε αγοράσει τα υποηχητικά αεροπλάνα εκ του σύνεγγυς υποστήριξης πριν από δύο δεκαετίες και πλέον, το 2001. Το υπουργείο Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την παράδοση.

Τα Σκόπια έστειλαν εξάλλου πρόσφατα στο Κίεβο πεπαλαιωμένα κύρια άρματα μάχης T-72, προκαλώντας την αντίδραση της Μόσχας. su25-1

Ουκρανία: Συνολικά οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη Τορέτσκ

Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην ανατολική ουκρανική πόλη Τορέτσκ στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Ο βομβαρδισμός έπληξε μια στάση λεωφορείου όπου είχαν συγκεντρωθεί άνθρωποι, έγραψε ο κυβερνήτης Πάβλο Κιριλένκο στο Telegram. Τρία παιδιά είναι μεταξύ των τραυματιών, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments