Πολιτική

ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στον Ανδρουλάκη: Βρέθηκαν ήδη τα πρώτα ευρήματα – Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα

ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στον Ανδρουλάκη: Βρέθηκαν ήδη τα πρώτα ευρήματα – Βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές στον Ανδρουλάκη: Ξεκίνησε ο έλεγχος του κινητού του Νίκου Ανδρολάκη, μετά την καταγγελία που έκανε για την παρακολούθηση της συσκευής και άμεσα υπήρξαν τα πρώτα ευρήματα

Ξεκίνησε ο έλεγχος του κινητού του Νίκου Ανδρολάκη, μετά την καταγγελία που έκανε για την παρακολούθηση της συσκευής και άμεσα υπήρξαν τα πρώτα ευρήματα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).

Ωστόσο, δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, καθώς ο έλεγχος θα συνεχιστεί έως ότου να διαλευκανθεί η υπόθεση και να προκύψει ποιος και γιατί παρακολουθούσε το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Η έρευνα της ΑΔΑΕ γίνεται ύστερα από τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πως σε έλεγχο του ευρωκοινοβουλίου αποκαλύφθηκε ότι είχε γίνει απόπειρα παρακολούθησής του και παγίδευσης του κινητού του με το λογισμικό Predator.

Αναλυτικά ανακοίνωση της ΑΔΑΕ

Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δηλώνει ότι ο έλεγχος που αφορά την καταγγελία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη έχει ήδη αποφέρει τα πρώτα ευρήματα, βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί για την πλήρη και από πάσης απόψεως διερεύνηση της υποθέσεως, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΑΔΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΑΕ είναι η κατ’ εξοχήν αρμόδια με βάση το ίδιο το Σύνταγμα Αρχή (άρθρο 19 §2) για την διασφάλιση του θεμελιώδους και απολύτως απαραβίαστου δικαιώματος στο απόρρητο και την ιδιωτικότητα των επικοινωνιών, χωρίς το οποίο δεν νοείται κράτος δικαίου και δημοκρατικός βίος.

Είναι, τέλος, έτοιμη να υποβάλει αρμοδίως συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων έχει ήδη αποτυπωθεί στις ετήσιες εκθέσεις της προς την Βουλή των Ελλήνων, για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου και την περαιτέρω θωράκιση του απορρήτου των επικοινωνιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments