Πολιτική

“Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης” απαντά η Αθήνα στην Τουρκία

“Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης” απαντά η Αθήνα στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

"Η Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία", αυτά σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ελληνικές διπλωματικές πηγές

“Ελλάδα δεν θα παίξει το παιχνίδι της έντασης, δεν θα ακολουθήσει τη ρητορική της όξυνσης που επιλέγει η Τουρκία”, αυτά σημειώνουν χαρακτηριστικά οι ελληνικές διπλωματικές πηγές, στις προκλητικές δηλώσεις που έκαναν οι Υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Τουρκόας Μελβούτ Τσαβούσογλου και Χουλουσί Ακάρ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα θα απαντήσει όταν εκείνη κρίνει, με τον τρόπο που θα κρίνει και στα όργανα που πρέπει σε αυτές τις προκλήσεις.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υπενθύμισε ότι το casus belli (=αιτία πολέμου) το έχει θεσπίσει από το 1995 η τουρκική πλευρά.

petsas2-768x512-1-1

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε επίσης στο καθεστώς της Άγκυρας την παράνομη εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Βόρεια Κύπρο το 1947 και την εξίσου παράνομη κατοχή του 40% του νησιού.

Αναλυτικά, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Δεν τους κατηγορεί κανείς για επεκτατισμό. Οι ίδιοι έχουν θεσπίσει με απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης με απόφαση του 1995 το περίφημο casus belli. Δεν είναι αυτό επιθετική κίνηση; Δεν έχουν εισβάλει οι ίδιοι στην Κύπρο και κατέχουν περίπου το 40% του νησιού από το 1974; Δεν έχουν δημιουργήσει τη στρατιά του Αιγαίου το 1975; Άρα καμιά φορά αυτά που λέμε πρέπει να μη συγκρούονται με την πραγματικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments