Διεθνή

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εξοπλισμό των νησιών»

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει εξοπλισμό των νησιών»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η γειτονική Χώρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου Πελάγους

Κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας προέβη σε προκλητικές δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες η γειτονική Χώρα δεν πρόκειται να επιτρέψει τον εξοπλισμό των νησιών του Αιγαίου Πελάγους από την Ελλάδα.

Ο ανώτατος παράγων του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι ποτέ έως τώρα η Τουρκία δεν είχε περισσότερη ανάγκη να έχει καλές σχέσεις με την Ελλάδα, όπως και η Ελλάδα δεν είχε περισσότερη ανάγκη να τα πάει καλά με την Τουρκία.

Υποστήριξε επίσης ότι οι εξοπλισμοί της Ελλάδας είναι υπερβολικοί από οικονομική άποψη, ότι τα μαγαζιά στις ελληνικές πόλεις είναι άδεια και ότι, σε μία τέτοια κατάσταση, το να ξοδεύονται 10 δισεκατομμύρια ευρώ για πολεμικό εξοπλισμό συνιστά ορθή επιλογή : «Ο εξοπλισμός που παράγεται στην τουρκική αμυντική βιομηχανία κατά 80% επιστρέφει στην τουρκική οικονομία. Δεν βλέπω λογικό τον ανταγωνισμό εξοπλισμών ανάμεσα σε μία Τουρκία που προμηθεύεται μόνη της τα όπλα της με μία Ελλάδα που είναι απόλυτα εξαρτημένη από το εξωτερικό. Σηκώθηκαν και αγόρασαν φρεγάτες από τη Γαλλία. Θα αλλάξουν τώρα τις ισορροπίες στο Αιγαίο; Όταν γίνεται λόγος για την Ελλάδα δεν έχουμε καμία απολύτως ανησυχία».

Σε ό,τι αφορά το θέμα του εξοπλισμού των νησιών, ο ίδιος παράγων δήλωσε στο Haberturk ότι αυτό ήταν πάντα ένα ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά τώρα η Ελλάδα κάνει κινήσεις εξοπλισμού. Ο αξιωματούχος του υπουργείου  Εξωτερικών δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είναι δυνατόν να επιτρέψει τον εξοπλισμό των νησιών και ότι η Τουρκία διαθέτει επαρκή νομική βάση ως προς αυτό. Τονίζοντας ότι η τρίτη επιστολή που θα στείλει η Τουρκία στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τον εξοπλισμό των νησιών είναι η σωστή κίνηση για να επιστήσει την προσοχή του ΟΗΕ,  ανέφερε: «Ο χρόνος και η μορφή των κινήσεων είναι πολύ σημαντικές στις διεθνείς σχέσεις. Είναι σημαντικό να διασφαλίζουμε πως όταν εμφανίζουμε ένα πρόβλημα να γίνεται κατανοητό από τρίτες πλευρές. Όταν αποστέλλεται μια επιστολή στον ΟΗΕ, ο αντίκτυπός θα είναι μεγάλος. Είναι η  σωστή κίνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments