Nέα της αγοράς

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) μοίρασε μπόνους άνω των 23 εκατ. στερλίνων στο προσωπικό της

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) μοίρασε μπόνους άνω των 23 εκατ. στερλίνων στο προσωπικό της

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg.com- KAOHOON INTERNATIONAL

Η BoE, που κατηγορείται για λανθασμένες εκτιμήσεις σε σχέση με τον πληθωρισμό, επιβράβευσε τα στελέχη της μοιράζοντας πάνω από 23 εκατ. στερλίνες

Σάλος έχει προκληθεί στη Βρετανία από τις πληροφορίες που ετοιμάζεται να δημοσιεύσει ο κυριακάτικος Observer, τμήμα των οποίων ήδη διέρρευσε, σύμφωνα με τις οποίες η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) μοίρασε παχυλά μπόνους ύψους άνω των 23 εκατ. στερλίνων πέρυσι στο προσωπικό της. Η αποκάλυψη έρχεται σε ένα διάστημα που η οικονομική και η ενεργειακή κρίση έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά της χώρας που δυσκολεύονται να καλύψουν ακόμη και τις βασικές ανάγκες τους.

Η Τράπεζα της Αγγλίας που έχει μάλιστα κατηγορηθεί ότι εκτίμησε λανθασμένα την απειλή του πληθωρισμού και άργησε να αντιδράσει με αποτέλεσμα ο δείκτης να κινείται σήμερα σε ιστορικά ύψη στο 9,4%, φαίνεται πως έμεινε τόσο ευχαριστημένη από τις επιδόσεις των εργαζομένων της που μοίρασε το μεγαλύτερο ποσό, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, για μπόνους.

Συγκεκριμένα το συνολικό ποσό που μοιράστηκε ανήλθε στα 23.325.265 εκατ. στερλίνες, σημειώνοντας αύξηση άνω του ενός εκατ. στερλίνων σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα μπόνους μοιράστηκαν σε τουλάχιστον 4.260 εργαζόμενους, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στις 5.471 στερλίνες κατ’άτομο, αν και μια «χούφτα» διοικητικών στελεχών έλαβαν από 15 έως 20 χιλιάδες στερλίνες.

Ο ίδιος ο διοικητής της BoE, Άντριου Μπέιλι, είχε δεχτεί έντονη κριτική νωρίτερα φέτος, όταν δήλωσε πως οι Βρετανοί εργαζόμενοι θα πρέπει να σταματήσουν να απαιτούν αυξήσεις μισθών (παρά την ακρίβεια) προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο πληθωρισμός. Το πακέτο ετήσιων απολαβών του Μπέιλι ανήλθε στις 597.592 στερλίνες, χρήματα από τα οποία ο βασικός μισθός ήταν στις 495.000. Αν και σύμφωνα με δημοσιεύματα στις αρχές της χρονιάς είχε αρνηθεί την πρόταση για αύξηση της αμοιβής του κατά 1,5%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments