Πολιτισμός

Η καρδιά του Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη, με τη μουσική του έρωτα

Η καρδιά του Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη, με τη μουσική του έρωτα

Πηγή Φωτογραφίας: Hadi Karimi

Η καρδιά του Frédéric Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο την Κυριακή 25Σεπτεμβρίου 2022 με τις ωραιότερες μελωδίες του.

Η Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, Teatr Wielki – Polish National Opera, με τα αριστουργήματα του μεγαλύτερου Ρομαντικού όλων των εποχών για πιάνο και ορχήστρα έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με την σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου.

Στη Διεύθυνση της Ορχήστρας, ο Patrick Fournillier.

Αυθεντικές επιστολές του Frédéric Chopin θα ερμηνεύσει μεταξύ των μουσικών μερών και θα μας εισαγάγει στην εποχή και στις σκέψεις του συνθέτη ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος. Η καρδιά του Frédéric Chopin αναπαύεται στην αγαπημένη του Βαρσοβία.

Η μουσική του ταξιδεύει αιωνία στον χρόνο. Η καρδιά του θα χτυπήσει στο Ηρώδειο κάτω από την Ακρόπολη, με τη μουσική του έρωτα. Κάθε νότα του ακουμπάει την καρδιά. Κάθε μελωδία του είναι ένα ποίημα.

Σε ηλικία 20 ετών έφυγε από την Βαρσοβία, την πατρίδα του, για να ξεφύγει από την κατοχή των Ρώσων. Με τις παρτιτούρες του στα χέρια έφτασε άγνωστος και φτωχός στο Παρίσι, το κέντρο της τέχνης και του πολιτισμού κατά τον δέκατο-ένατο αιώνα. Αποθεώθηκε και λατρεύτηκε σαν καλλιτέχνης. Έγινε μύθος.

Παρά την λάμψη και την καθολική αναγνώρισή του ως ιδιοφυής συνθέτης και πιανίστας, έζησε σε βαθιά μελαγχολία νοσταλγώντας την πατρίδα του και αναζητώντας τον ανεκπλήρωτό του έρωτα.

Έγραψε μαγική μουσική υμνώντας την πατρίδα του και καθιερώθηκε ως ακαταμάχητος βιρτουόζος πιανίστας. Ο Chopin έζησε μόνο 39 χρόνια, αφήνοντας πίσω του διαχρονικά αριστουργήματα που λατρεύονται με την ίδια δύναμη μέχρι σήμερα.

«Aναρωτιέμαι, τι κατάφερα με την μουσική μου; … Και την καρδιά μου πού την σπατάλησα;…» γράφει στις χειρόγραφες επιστολές του, μέρος των οποίων θα ακούσουμε στο Ηρώδειο, ανάμεσα στα μουσικά έργα. «…Είμαστε σαν παλιά τσέμπαλα που, με το πέρασμα του χρόνου, έχουν παιχτεί πάνω τους ατέλειωτες τρίλιες. Το εξωτερικό τους μπορεί να φαίνεται τέλειο, αλλά οι χορδές τους έχουνε σπάσει και τα στηρίγματα λείπουν… Είμαστε προϊόντα ενός μεγάλου δημιουργού, ενός είδους Stradivarius, o οποίος δεν είναι πια παρών για να μας επιδιορθώσει…» έγραψε λίγο πριν το τέλος.

Η καρδιά του Frédéric Chopin θα χτυπήσει στο Ηρώδειο την Κυριακή 25Σεπτεμβρίου 2022 με τις ωραιότερες μελωδίες του.

Θα ακούσουμε το πλέον εμβληματικό και διάσημο Πρώτο Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε Μι ελάσσονα, που έγραψε σε ηλικία 20 χρόνων εμπνευσμένος από τον ερωτά του για την νεαρή Κωνστάνσια και το πρωτόπαιξε σαν αποχαιρετιστήριο στο Θέατρο της Όπερας της Βαρσοβίας, πριν φύγει.

Από την Όπερα της Βαρσοβίας, από το ίδιο θέατρο, είναι η Ορχήστρα που έρχεται στο Ηρώδειο και θα ερμηνεύσει το ίδιο κοντσέρτο, καθώς και την διάσημη Chopiniana, που ενσωματώνει τις πιο αγαπημένες χορευτικές μελωδίες του συνθέτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments