Οδηγός

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως τα τέλη Αυγούστου η προθεσμία καταβολής χωρίς εφάπαξ ποινές

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως τα τέλη Αυγούστου η προθεσμία καταβολής χωρίς εφάπαξ ποινές

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Δυνατότητα καταβολής της πρώτης δόσης όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας προκαταβολής έως το τέλος Αυγούστου για τις δικαιούχες επιχειρήσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών

Δυνατότητα καταβολής της πρώτης δόσης όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας προκαταβολής έως το τέλος Αυγούστου για τις δικαιούχες επιχειρήσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Στη διευκόλυνση όσων επιχειρήσεων η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου 2022, που αφορά όλους τους κύκλους για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, προκειμένου να παρασχεθεί επαρκής χρόνος για την καταβολή των οφειλών από το επιστρεπτέο ποσό προχωρά το υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και με τη συνδρομή της ΑΑΔΕ.
Ειδικότερα, με την έκδοση σχετικής απόφασης, θα προβλεφθεί ότι για δικαιούχους για τους οποίους η βεβαίωση του επιστρεπτέου ποσού ολοκληρώνεται μετά την 25η Ιουλίου 2022, η πρώτη δόση καθίσταται καταβλητέα την 31η Αυγούστου 2022. Μαζί καταβάλλεται και η δεύτερη δόση. Αντίστοιχα, για τους ως άνω δικαιούχους παρατείνεται η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού, έως και την 31η Αυγούστου 2022. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση 15% ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέχρι και την 25/07/22.  Προϋπόθεση η τήρηση των όρων των αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι ειδοποιήσεις για την καταβολή του επιστρεπτέου ποσού θα αναρτηθούν στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ myAADE, στην επιλογή Μητρώο & Επικοινωνία / e-Κοινοποιήσεις. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δουν τις οφειλές τους από το επιστρεπτέο μέρος της ενίσχυσης στο πληροφοριακό σύστημα της ΑΑΔΕ (myAADE).

Σημειώνεται ότι η πίστωση των οφειλών γίνεται άμεσα.

Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ όλες οι νέες αποφάσεις που τροποποιούν όλα τα πλαίσια της επιστρεπτέας προκαταβολής. Σύμφωνα με τις εν λόγω αποφάσεις επέρχονται οι κάτωθι σημαντικές αλλαγές:

  • Στην περίπτωση υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών, η δυνατότητα εφάπαξ καταβολής του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης, έως και την 29η Ιουλίου 2022, με έκπτωση 15% επί του επιστρεπτέου ποσού της ληφθείσας ενίσχυσης ισχύει για επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι και την 25η Ιουλίου 2022.
  • Σε περίπτωση μη υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, η επιχείρηση μπορεί να τα υποβάλει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport», από την 19η Ιουλίου μέχρι την 31η Αυγούστου 2022.
  • Για τις περιπτώσεις που πριν την 30.6.2021 αντί για τα πιστοποιητικά μη πτώχευσης, μη υποβολής αίτησης για πτώχευση, μη θέσης σε αναγκαστική διαχείριση και μη υποβολής αίτησης για θέση σε αναγκαστική διαχείριση, έχει υποβληθεί Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας, νοείται ότι έχει εκπληρωθεί η υποχρέωση υποβολής των σχετικών πιστοποιητικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments