Διεθνή

Ακάρ: Να μη κάνουν κανένα λάθος με το γεωτρύπανό μας οι Έλληνες

Ακάρ: Να μη κάνουν κανένα λάθος με το γεωτρύπανό μας οι Έλληνες

Πηγή Φωτογραφίας: twitter Hulusi Akar/ahaber

Τι ανέφερε ο Ακάρ

Την προτροπή του να μην θέσουμε, οι Έλληνες, κανένα εμπόδιο στο τέταρτο γεωτρύπανο της γειτονικής Χώρας διατύπωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, σε ερώτημα αναφορικά με το εάν υπήρξε ενόχληση από την άσκηση της Αιγύπτου με την Ελλάδα απάντησε λέγοντας : «Η συνάντηση σε μία άσκηση δεν σημαίνει πώς είσαι σύμμαχος σε όλα. Και εμείς τον τελευταίο χρόνο, έχουμε κάνει δεκάδες ασκήσεις. Και εθνικές και πολυεθνικές. Για αυτό το λόγο ασκήσεις μπορούν να γίνονται,  δεν υπάρχει κάτι το ιδιαίτερο σε αυτές. Στο μέλλον αν οι συνομιλίες προχωρήσουν και οι σχέσεις φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο,  ενδέχεται να κάνουμε και εμείς ασκήσεις με την Αίγυπτο. Το σημαντικό είναι να προστατεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών».

«Το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντούλ Χαμίτ Χαν συνεχίζει τις έρευνες του. Το συνοδεύει και διασφαλίζει την ασφάλεια του η φρεγάτα Γκεντίζ. Ελπίζουμε να μην κάνουν κανένα λάθος. Διατηρούμε τις σχέσεις καλής γειτονίας, προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και χρησιμοποιώντας τα δικά μας μέσα και τις δυνατότητες μας στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου».

Ο Χουλουσί Ακάρ υποστήριξε ακόμη: «Όπως όλοι μπορούν να διακρίνουν, το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας έχει γίνει θέμα στη διεθνή σκηνή.  Να το δούμε αυτό. Ταυτόχρονα η σφαίρα επιρροής και συμφερόντων της δημοκρατίας της Τουρκίας επεκτάθηκε. Περιοχή επιρροής της κατέστη η Ευρώπη, η Αφρική, η Ασία και η Μέση Ανατολή, ενώ περιοχή ενδιαφέροντος της ολόκληρος ο κόσμος. Παράλληλα αυξήθηκαν και οι αρμοδιότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments