Διεθνή

Γαλλία: Κλυδωνισμοί στη ριζοσπαστική αριστερά

Γαλλία: Κλυδωνισμοί στη ριζοσπαστική αριστερά

Πηγή Φωτογραφίας: leparisien/reuters

Η εν λόγω επίμονη στάση του Μελανσόν εγείρει τις αντιδράσεις των συνιστωσών των Nupes.

Τριγμοί στους κόλπους της ριζοσπαστικής αριστεράς της Γαλλίας προκαλούν η Κίνα και ο τρόπος αντιμετώπισής της, με τον επικεφαλής Ζαν – Λυκ Μελανσόν να εμμένει στη θέση του υπέρ του Πεκίνου στη διαμάχη του με την Ταιβάν.

Ο Πρόεδρος της «Νέας Οικολογικής και Κοινωνικής Λαϊκής Ένωσης» (=Nupes) και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γαλλία επιμένει να υποστηρίζει την Κίνα έναντι της Ταιβάν, γεγονός που δημιουργεί σοβαρές προστριβές στο εσωτερικό των Nupes.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μελανσόν, αφού χαρακτήρισε την επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Κίνα ως «προκλητική», εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ της πλήρους ευθυγράμμισης με την κινεζική στρατηγική, που συμπυκνώνεται στην έκφραση «μία και μόνο Κίνα».

Η εν λόγω επίμονη στάση του Μελανσόν εγείρει τις αντιδράσεις των συνιστωσών των Nupes.

Την αντίθεσή του εκφράζει το Σοσιαλιστικό Κόμμα, κορυφαία στελέχη του οποίου παίρνουν θέση εναντίον της πολιτικής που ακολουθεί το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας, που θεωρούν «ολοκληρωτική» και «επεκτατική».

Προς την ίδια κατεύθυνση, το κόμμα των Οικολόγων προτάσσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης της Ταιβάν έναντι της Κίνας. Παράλληλα, μέλη και στελέχη της ίδιας της «Ανυπότακτης Γαλλίας» του Μελανσόν βρίσκουν τη θέση του Προέδρου τους «υπερβολική», αφού χάνει από το οπτικό της πεδίο τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του κινεζικού καθεστώτος.

Ωστόσο, ο Ζαν – Λυκ Μελανσόν κάνει λόγο για «κραυγές αγανάκτησης και χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις αυτές ως «ιδιαίτερα περίεργες».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μελανσόν έχει πάρει, επίσης, ανοιχτά θέση κατά των δυτικών κυρώσεων, του ρόλου του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πόλεμο, και της πολιτικής που ακολουθεί η ουκρανική κυβέρνηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments