Διεθνή

Πετρέλαιο: Πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό στην Ευρώπη – Αναστολή στων εξαγωγών για έναν μήνα

Πετρέλαιο: Πρόβλημα με τον ανεφοδιασμό στην Ευρώπη – Αναστολή στων εξαγωγών για έναν μήνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πετρέλαιο: Η εταιρία φυσικού αερίου CPC, σε δήλωσε που  ότι θα χρειαστεί ένας μήνας, με την προϋπόθεση καλών καιρικών συνθηκών, για να επισκευάσει τον εξοπλισμό σε δύο σημεία πρόσδεσης του τερματικού σταθμού

Η εταιρία φυσικού αερίου CPC, σε δήλωσε που  ότι θα χρειαστεί ένας μήνας, με την προϋπόθεση καλών καιρικών συνθηκών, για να επισκευάσει τον εξοπλισμό σε δύο σημεία πρόσδεσης του τερματικού σταθμού της στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Οι εξαγωγές πετρελαίου μέσω των δύο από τα τρία σημεία πρόσδεσής του έχουν ανασταλεί λόγω κατεστραμμένου εξοπλισμού. Το τρίτο σημείο πρόσδεσης θα μπορεί να φορτώνει έως και 3,5 εκατομμύρια τόνους πετρελαίου το μήνα, ανέφερε το Interfax σύμφωνα με την εταιρεία.

Μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες όπως η ExxonMobil και η Chevron θα πρέπει να μειώσουν εκ νέου τις εξαγωγές πετρελαίου από το Καζακστάν μέσω της Ρωσίας λόγω βλάβης του εξοπλισμού, δήλωσε τη Δευτέρα ο διαχειριστής του αγωγού.

Η CPC, η οποία διαχειρίζεται περίπου το 1% του παγκόσμιου πετρελαίου και της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η ρωσική εταιρεία αγωγών Transneft, δήλωσε ότι οι εξαγωγές από δύο από τα τρία σημεία πρόσδεσής της σε τερματικό σταθμό της Μαύρης Θάλασσας έχουν ανασταλεί, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του Reuters.

Πρόσθεσε πως οι φορτώσεις διεκπεραιώνονται μόνο από το SPM-3 και έτσι οι αιτήσεις φόρτωσης πετρελαίου θα πρέπει να μειωθούν.

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές πετρελαίου από τη Ρωσία

Ανθούν από την περασμένη Άνοιξη οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία. Οι εταιρείες της Τουρκίας, οι οποίες εξαιρούνται από την απαγόρευση συναλλαγών με τη Ρωσία, έσπευσαν να καλύψουν το κενό, το οποίο άφησαν πίσω τους οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η Τουρκία διπλασίασε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου φέτος, σύμφωνα με στοιχεία της πλατφόρμας Refinitiv Eikon, ενώ οι δύο χώρες είναι έτοιμες για ευρύτερη οικονομική συνεργασία, ειδικά στον ενεργειακό τομέα, ενώ είναι σε ισχύ οι δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας.

Το εμπόριο μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας ανθεί από την άνοιξη, καθώς οι τουρκικές εταιρείες που εξαιρούνται από την απαγόρευση συναλλαγών με τη Ρωσία, έσπευσαν να καλύψουν το κενό που άφησαν πίσω τους οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, οι οποίες εγκατέλειψαν τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments