Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο – Την Παρασκευή η πρώτη “μάχη”

Παρακολουθήσεις: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο – Την Παρασκευή η πρώτη “μάχη”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στο κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο

Στο κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο καθώς την Παρασκευή αναμένεται η πρώτη “μάχη” μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Η αντιπολίτευση θέτει στο κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Οι ημερομηνίες ορόσημο της υπόθεσης

  • Την Τετάρτη 24/8 θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη, ώστε να αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του ως νέος διοικητής της ΕΥΠ.
  • Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 26/8 προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών.
  • Τη Δευτέρα 29/8 θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, μετά την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής -πρόταση με την οποία συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης συντονίζουν τα πυρά τους απέναντι στην κυβέρνηση, ζητώντας να καταθέσουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας εκτός από τον νέο διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη – τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι θα καταψηφίσει καθώς πρόκειται για επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίον χαρακτηρίζουν «εγκέφαλο» της υπόθεσης – ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών Παναγιώτης Κοντολέων, η ειδική εισαγγελέας της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου, ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμος.

Για καθυστέρηση κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ την Νέα Δημοκρατία

Για συγκάλυψη κατηγορεί την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ που αναφέρει ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία απέναντι σε όλα τα κόμματα επέβαλε να προηγηθεί η προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών και όχι να συγκληθεί αμέσως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments