Κόσμος

Πούτιν: Οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση

Πούτιν: Οι δασικές πυρκαγιές στη χώρα δημιουργούν μια δύσκολη κατάσταση

Πηγή Φωτογραφίας: International military and technical forum Army 2022

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Πούτιν: "Η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με «μια δύσκολη κατάσταση» με τις δασικές πυρκαγιές λόγω της «ασυνήθιστης» ζέστης, κυρίως σε μια περιοχή κοντά στη Μόσχα", δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος

“Η Ρωσία είναι αντιμέτωπη με «μια δύσκολη κατάσταση» με τις δασικές πυρκαγιές λόγω της «ασυνήθιστης» ζέστης, κυρίως σε μια περιοχή κοντά στη Μόσχα”, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Εξαιτίας των αντίξοων μετεωρολογικών συνθηκών, η κατάσταση είναι δύσκολη σε πολλές περιοχές του ευρωπαϊκού κομματιού της χώρας», επεσήμανε ο Πούτιν στη διάρκεια διαδικτυακής συνεδρίασης με περιφερειακούς αξιωματούχους για τις δασικές πυρκαγιές.

«Πρόκειται κυρίως για δασικές πυρκαγιές στην επαρχία Ριαζάν», που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας με τον καπνό συχνά να φτάνει ως τη ρωσική πρωτεύουσα, διευκρίνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, οι δασικές πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περισσότερα από 117.000 στρέμματα στην επαρχία Ριαζάν, με τη θερμοκρασία καθημερινά να ξεπερνά τους 31 βαθμούς Κελσίου σε συνδυασμό με ισχυρές ριπές ανέμου.

Περισσότεροι από 9.500 διασώστες και πυροσβέστες έχουν σπεύσει στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά, όπως και οκτώ ειδικά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, δήλωσε από την πλευρά του ο μεταβατικός κυβερνήτης της επαρχίας Πάβελ Μαλκόφ στην ίδια συνεδρίαση.

«Είναι μια πολύ σκληρή δοκιμασία», κατήγγειλε, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν σημειωθεί «βροχοπτώσεις και δεν αναμένουμε σύντομα».

Ο Μαλκόφ ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι πυρκαγιές «θα τεθούν υπό έλεγχο μέσα σε δύο ή τρεις ημέρες και θα έχουν κατασβεστεί εντελώς σε μία ή δύο εβδομάδες». Την προηγούμενη εβδομάδα, ο καπνός που εκλύθηκε από τις πυρκαγιές αυτές κάλυψε μέρος της Μόσχας. Τη Δευτέρα ο καπνός και η μυρωδιά του καμένου ήταν αισθητή σε πολλές συνοικίες της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι αρχές της Μόσχας έχουν στείλει στην επαρχία Ριαζάν 8.500 άνδρες για να σβήσουν τη φωτιά, επιπλέον των χίλιων πυροσβεστών και διασωστών που είχαν κινητοποιηθεί ήδη.

«Ο καπνός καλύπτει περιοδικά τη Μόσχα, αλλά σήμερα η κατάσταση είναι πιο ελεγχόμενη», σχολίασε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ξεσπούν στη Ρωσία μεγάλες δασικές πυρκαγιές, κυρίως στη Σιβηρία και την Άπω Ανατολή, τεράστιες περιοχές οι πρόσβαση στις οποίες είναι συχνά δύσκολη.

Αφροδίτη Πάνου
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Αφροδίτη Πάνου Κοινοβουλευτική Συντάκτρια
Εξειδικεύεται στο κοινοβουλευτικό και πολιτικό ρεπορτάζ, με καθημερινή κάλυψη των εργασιών της Βουλής, των νομοθετικών πρωτοβουλιών και των πολιτικών εξελίξεων. Παρακολουθεί στενά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και αναλύει ζητήματα δημόσιας πολιτικής και θεσμικής λειτουργίας. Διαθέτει σημαντική εμπειρία στην πολιτική δημοσιογραφία, την κάλυψη κοινοβουλευτικών θεμάτων και τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο