Κόσμος

Φυσικό αέριο: Στο 80% η πληρότητα στις αποθήκες της Γερμανίας

Φυσικό αέριο: Στο 80% η πληρότητα στις αποθήκες της Γερμανίας

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay

Φυσικό αέριο: Στο 80% έχει φτάσει η πληρότητα των αποθηκών του φυσικού αερίου της Γερμανίας ενόψει του σκληρού και δύσκολου χειμώνα που έρχεται

Στο 80% έχει φτάσει η πληρότητα των αποθηκών του φυσικού αερίου της Γερμανίας ενόψει του σκληρού και δύσκολου χειμώνα που έρχεται, μιας και υπάρχει αβέβαιη την προμήθεια ρωσικού καυσίμου, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία του Gas Infrastructure Europe.

Με στόχο πληρότητα 85% μέχρι την 1η Οκτωβρίου και 95% την 1η Νοεμβρίου, η χώρα προπορεύεται του χρονοδιαγράμματος ως τα επίπεδα αναπλήρωσης των αποθηκών, καθώς, ήδη από τα μέσα Αυγούστου έχει επιτευχθεί ο στόχος του Σεπτεμβρίου για 75% πληρότητα.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό πληρότητας των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Γερμανία είχε πέσει στο ιστορικό χαμηλό του 33% στις 14 Φεβρουαρίου, ενώ η πίεση συνεχίστηκε μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία λίγες μέρες αργότερα.

Η χώρα εφαρμόζει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης τριών σταδίων για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση της εξάρτησης από το ρωσικό αέριο χρησιμοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους αποτελεσματικά.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της Γερμανικής Πρωτοβουλίας για την αποθήκευση αερίου (German Gas Storage Initiative), 25 εταιρείες λειτουργούν 47 υπόγειες υποδομές αποθήκευσης φυσικού αερίου συνολικής δυναμικότητας περί τα 23 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments