Πολιτική

Παρακολουθήσεις: Αναμένεται έντονη πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Παρακολουθήσεις: Αναμένεται έντονη πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους στη Βουλή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με φόντο και την αυριανή συζήτηση στη Βουλή έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων, η οποία και κορυφώθηκε χθες με πινγκ πονγκ ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή άρθρο του Politico.

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με φόντο και την αυριανή συζήτηση στη Βουλή έχει ξεσπάσει μεταξύ των κομμάτων, η οποία και κορυφώθηκε χθες με πινγκ πονγκ ανακοινώσεων ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή άρθρο του Politico. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με δήλωσή του απάντησε στον Νάσο Ηλιόπουλο και στον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ χαρακτήρισε ανακριβέστατο το δημοσίευμα στο Politico, το οποίο προέρχεται από δημοσιογράφο, γνωστή για τις σχέσεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου αναφέρει «με δεδομένα τα αμάχητα στοιχεία, θα έχουν, η συντάκτρια και ο ΣΥΡΙΖΑ, την ευθιξία να ανακαλέσουν και να αποκαταστήσουν την αλήθεια;».

«Μνημείο πολιτικού επαρχιωτισμού και καθεστωτισμού» χαρακτήρισε η Κουμουνδούρου την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και προσθέτει πως «την ίδια στιγμή που στοχοποιεί Μέσο και δημοσιογράφο, δίνει στη δημοσιότητα την επιστολή που επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας το ρεπορτάζ του Politico».

Η θερμοκρασία στο πολιτικό σκηνικό όμως ανέβηκε κι άλλο και τη σκυτάλη παρέλαβαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίαση, πηγές της Κουμουνδούρου ενημέρωναν πως «μετά τη χθεσινή άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να διαψεύσει πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί, σήμερα ο κ. Δεμίρης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επιβεβαίωσε ακόμα πιο εμφατικά το παρακράτος Μητσοτάκη. Σε απανωτές ερωτήσεις βουλευτών για το αν υπάρχουν και άλλες παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων, ο ίδιος απάντησε ότι “έχω πλήρη έλεγχο της Υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται”».

Η διαρροή αυτή προκάλεσε την οξύτατη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα ο οποίος έκανε λόγο για «σουρωτήρι» συνεδρίαση και θύμισε πως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας καλύπτεται από απόρρητο.

Η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με την Κουμουνδούρου να αναμένει πολιτικά οφέλη από αυτή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments