Πολιτισμός

Hôtel Lambert: Πολύτιμα κειμήλια της Μαρίας Αντουανέτας θα βγουν προς πώληση στην “δημοπρασία του αιώνα”

Hôtel Lambert: Πολύτιμα κειμήλια της Μαρίας Αντουανέτας θα βγουν προς πώληση στην “δημοπρασία του αιώνα”

Πηγή Φωτογραφίας: Tatler

Το ασημένιο σερβίτσιο της Μεγάλης Αικατερίνης και ο καναπές του Δούκα και της Δούκισσας του Windsor αποτελούν μερικά από τα πολύτιμα αντικείμενα που θα πωληθούν τον Οκτώβριο

Μια γοητευτική ιστορία που ξεκινά τον 17ο αιώνα, παραμένει ανέγγιχτη στο χρόνο. Σε απόσταση αναπνοής από τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων, το Hôtel Lambert έχει καταφέρει να αφήσει το προσωπικό του στίγμα, παραδίδοντας μαθήματα αυθεντικού γοήτρου και καλαισθησίας. Η θρυλική έπαυλη έχει αναχθεί ως ένα εκλεπτυσμένο ορόσημο της παρισινής ομορφιάς, χαρίζοντας την πιο πολυτελή φιλοξενία στις πιο εντυπωσιακές προσωπικότητες όλων των εποχών. Τον Οκτώβριο, αναμένεται η “δημοπρασία του αιώνα”, όπως έχει χαρακτηριστεί, στην οποία μερικά από τα πιο exclusive κειμήλια, που περιλαμβάνονται στις ξεχωριστές collections του, θα είναι διαθέσιμα προς πώληση. 1300 all time classic κομμάτια επίπλων, τέχνης, κοσμημάτων και εσωτερικής διακόσμησης, τα οποία χρονολογούνται από τον 17ο μέχρι τον 20ό αιώνα, θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των μελλοντικών τους ιδιοκτητών.

View this post on Instagram

A post shared by Alidad Ltd. (@alidad_ltd)

Η προέλευση κάθε αντικειμένου επιβεβαιώνει άρτια την ευρωπαϊκή αριστοκρατία, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον unique καναπέ του Δούκα και της Δούκισσας του Windsor και την ασημένια σουπιέρα, την οποία πρόσφερε η Μεγάλη Αικατερίνη στον εραστή της, Κόμη Orlov. Τα εξεζητημένα χρυσοποίκιλτα κηροπήγια, τα οποία ξεχωρίζουν για τις ακριβείς λεπτομέρειες και την high quality αισθητική τους, είναι πολύ πιθανό να ήταν στην κατοχή της Μαρίας Αντουανέτα και της Madame de Pompadour, της ερωμένης του Βασιλιά Λουδοβίκου XV.

Η σειρά των συγκεκριμένων δημοπρασιών θα εκτελεστεί από τον πολυτελή Οίκο “Sotheby”.

Πριν όμως από αυτό, το κοινό στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Hong Kong και τη Νέα Υόρκη θα μπορεί να βιώσει για πρώτη φορά τη μεγαλοπρέπεια των εσωτερικών χώρων του Hôtel Lambert, σε μια σειρά από ειδικά διαμορφωμένους ψηφιακούς χώρους στα galleries του Sotheby. Ο Mario Tavella, ειδικός σε ιστορικές συλλογές που επιβλέπει τη δημοπρασία, δήλωσε ότι έμεινε έκπληκτος όταν μπήκε για πρώτη φορά στο Hôtel Lambert.Ο ίδιος έχει μοιραστεί, χαρακτηριστικά: “Πρόκειται για το ωραιότερο ακίνητο σε ιδιωτικά χέρια στο Παρίσι και πιθανώς στη Γαλλία και μία από τις ωραιότερες κατοικίες στον κόσμο. Ήταν συγκλονιστικό να βλέπεις τη συνολική ποιότητα του κάθε κομματιού στο εσωτερικό του. Ήταν μια μαγευτική και μαγική εμπειρία”, δήλωσε ο Tavella.Το σύνολο αποτελεί τη μεγαλύτερη συλλογή υψηλής ποιότητας κλασικών έργων τέχνης, επίπλων, παλαιών αριστουργημάτων και παλαιών κοσμημάτων που έχει προσφερθεί ποτέ προς πώληση στη Γαλλία”.

View this post on Instagram

A post shared by Sotheby’s (@sothebys)

Ο Tavella δήλωσε ότι η δημοπρασία αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερα έσοδα από αντίστοιχες προηγούμενες πωλήσεις ιστορικών συλλογών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Βασιλικού Οίκου του Ανόβερου το 2005 που συγκέντρωσαν 50 εκατ. δολάρια (42 εκατ. λίρες) και των συλλογών της Lily και του Edmond Safra το 2005 και 2011 που συγκέντρωσαν 100 εκατ. δολάρια και πώς αυτό συμβαίνει μία φορά κάθε 100 χρόνια.

Το Hôtel Lambert κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1640 και σχεδιάστηκε από έναν από τους αγαπημένους αρχιτέκτονες του βασιλιά Λουδοβίκου XIV, τον Louis Le Vau, για τον χρηματοδότη, Jean-Baptiste Lambert. Απόδειξη του μεγαλείου του αποτελεί το γεγονός ότι το σπίτι διέθετε μια υπέροχη gallery του δημοφιλούς Γάλλου ζωγράφου και διακοσμητή, Charles Le Brun, ο οποίος διακρίθηκε για την ζωγραφική του αριστοτεχνία στις οροφές της περίφημης αίθουσας των κατόπτρων στις Βερσαλλίες.

View this post on Instagram

A post shared by Stoffie (@__stoffie__)

Στη δεκαετία του 1740, η Γαλλίδα φυσικός, μαθηματικός και συγγραφέας, Marquise du Châtelet, μαζί με τον Βολταίρο, τον ερωτικό της σύντροφο, αξιοποίησαν το Hôtel Lambert ως κατοικία τους στο Παρίσι,εγκαινιάζοντας ένα διάσημο πολιτικό σαλόνι, στο οποίο ενδιαφέρουσες συζητήσεις εκλεκτών κοινωνικών και πολιτικών προσώπων λάμβαναν χώρα. Στη διάρκεια των επόμενων χρόνων, η private έπαυλη αγοράστηκε από τον Πολωνό πρίγκιπα, Adam Jerzy Czartoryski, ο οποίος προσέλκυσε μερικά από τα πιο αξιόλογα ονόματα της πολωνικής κουλτούρας, συμπεριλαμβανομένων παγκοσμίου φήμης συγγραφέων, με πρωταγωνιστές τους George Sand και Honoré de Balzac και τον καλλιτέχνη Eugène Delacroix.

Ο Frédéric Chopin αποτελούσε σε τακτική βάση έναν ελίτ καλεσμένο, και μάλιστα κάποτε έγραψε ένα γράμμα εκφράζοντας ότι ήταν το μέρος που προτιμούσε περισσότερο να παίζει. Τις επόμενες δεκαετίες, στις οποίες κυριαρχούσε η κοσμοπολίτικη και κοσμική του ακμή, λαμπερά parties και events διοργανώνονταν με εκλεκτούς προσκεκλημένους σπουδαία ονόματα, όπως ο Δούκας και η Δούκισσα του Windsor, o Yves Saint Laurent και ο Salvador Dalí.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments