Πολιτική

Μενέντεζ: «Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει γεωστρατηγικό κέντρο»

Μενέντεζ: «Η Αλεξανδρούπολη θα γίνει γεωστρατηγικό κέντρο»

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ/Αρχείου

«Πήγα στην Αλεξανδρούπολη. Φοβερή πρόοδος..» υπογράμμισε ο κ. Μενέντεζ

Τον Αμερικανό γερουσιαστή και πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, υποδέχτηκε σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατά τον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο κ. Μενέντεζ τόνισε μεταξύ άλλων την πρόοδο που έχει γίνει στην Αλεξανδρούπολη και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα γίνει «γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας».

«Χαρά μου να σε καλωσορίζω πάλι στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια για την βράβευσή σου από το ΕΚΠΑ. Είναι σημαντική στιγμή για το πανεπιστήμιο, αλλά επίσης για εσένα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «πολλά ακόμα να κάνουμε μαζί: όχι μόνο γεωπολιτικά, αλλά οικονομικά, εκπαιδευτικά».

Φοβερή πρόοδος στην Αλεξανδρούπολη

«Πήγα στην Αλεξανδρούπολη. Φοβερή πρόοδος. Θα γίνει γεωστρατηγικό κέντρο για την Ελλάδα, την περιοχή και τους συμμάχους μας. Απεριόριστες δυνατότητες» πρόσθεσε.

Αντηλλάγησαν ακόμη απόψεις για την αμυντική συνεργασία και τις νέες δυνατότητες που παρουσιάζονται, με αφορμή και την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρωθυπουργός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική και ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, ενώ ανέλυσε τη σημασία των υποδομών που αναπτύσσει η Ελλάδα για την ενεργειακή της ασφάλεια, την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας και τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης, λόγω της στρατηγικής της θέσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments