Ελλάδα

Τουρκία: Συνεχής εκνευρισμός για την Αλεξανδρούπολη

Τουρκία: Συνεχής εκνευρισμός για την Αλεξανδρούπολη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με ένα συνεχόμενο εκνευρισμό για την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι Τούρκο

Με ένα συνεχόμενο εκνευρισμό για την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι Τούρκοι καθώς εκτός από τη συνεχή ενίσχυση του λιμανιού της πόλης όπου καταφθάνουν συνεχώς ελικόπτερα και πολεμικό υλικό, υπάρχει και ένας ακόμη λόγος.

Το στρατόπεδο Γιαννούλη στην Αλεξανδρούπολη όπως αναφέρει το in.gr είναι έτοιμο να υποδεχθεί σε λίγες εβδομάδες τους πρώτους νατοϊκούς στρατιωτικούς. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στην Τουρκία. «Ο στρατός των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη μας ενοχλεί». Αυτό είχε δηλώσει προ ημερών ο τούρκος απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, αρχιτέκτονας του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και του τουρκολιβυκού μνημονίου.

«Σούδα του Βορρά» ονόμασε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος την Αλεξανδρούπολη, ενώ ο αμερικανός γερουσιαστής και πρόεδρος της (πανίσχυρης) Επιτροπής Εξωτερικών και Αμυνας Ρόμπερτ Μενέντεζ την επισκέφθηκε (μαζί με τον αμερικανό πρεσβευτή Τζορτζ Τσούνη) επιθεωρώντας τις εγκαταστάσεις της.

Μενέντεζ: Η Αλεξανδρούπολη θα αποτελέσει γεωστρατηγικό κέντρο

Tην προσφορά του Ρόμπερτ Μενέντεζ στην ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, της ειρήνης και της συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, εξήρε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη «μεγάλη πρόοδο» που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στις διμερείς σχέσεις, σημειώνοντας πως «υπάρχουν πολλά ακόμα να γίνουν» σε πολλά μέτωπα. Από την πλευρά του ο κ. Μενέντεζ αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη, που – όπως εκτίμησε – «θα αποτελέσει γεωστρατηγικό κέντρο για την περιοχή» και «έχει απεριόριστες δυνατότητες».

Μια ακόμα πρόκληση από την Τουρκία: 86 παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο το Σάββατο

Για μία ακόμα φορά οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν τις προκλήσεις, μιας και τα τουρκικά αεροσκάφη συνεχίζουν να κάνουν… βόλτες παρανόμως πάνω από το ελληνικό εναέριο χώρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments