Κόσμος

Περού: Δικαστής διέταξε να προφυλακιστεί για 30 ημέρες συγγενής του Προέδρου Καστίγιο

Περού: Δικαστής διέταξε να προφυλακιστεί για 30 ημέρες συγγενής του Προέδρου Καστίγιο

Πηγή Φωτογραφίας: France 24, NBC News

Περού: Περουβιανός δικαστής διέταξε να προφυλακιστεί για 30 ημέρες κουνιάδα του αρχηγού του κράτους Πέδρο Καστίγιο στο πλαίσιο της προδικασίας για υπόθεση διαφθοράς

Περουβιανός δικαστής διέταξε να προφυλακιστεί για 30 ημέρες κουνιάδα του αρχηγού του κράτους του Περού, Πέδρο Καστίγιο στο πλαίσιο της προδικασίας για υπόθεση διαφθοράς, στην οποία σύμφωνα με την εισαγγελία, η προεδρία.

Ο δικαστής Τζόνι Γκόμες Μπαλμπόα απήγγειλε την ποινή αυτή σε βάρος της Γιένιφερ Παρέδες, 26 ετών, έπειτα από ακροαματική διαδικασία που κράτησε σχεδόν τέσσερις ώρες. Εισαγγελέας είχε ζητήσει η προφυλάκισή της να διαρκέσει 36 μήνες.

Η νεαρή παραδόθηκε τη 10η Αυγούστου στη δικαιοσύνη, έπειτα από τις άνευ προηγουμένου έρευνες στο προεδρικό παλάτι και στο σπίτι του αρχηγού του κράτους από την αστυνομία, που την αναζητούσε.

Τη βαραίνουν υποψίες για συμμετοχή σε κύκλωμα διαφθοράς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Σε περίπτωση καταδίκης της, αντιμετωπίζει κίνδυνο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 23 ετών.

Και ο ίδιος ο περουβιανός πρόεδρος αντιμετωπίζει έξι έρευνες, ιδίως για διαφθορά. Ωστόσο οι υποθέσεις αυτές είναι χωριστές από αυτή στην οποία εμπλέκεται η κουνιάδα του.

Ο Πέδρο Καστίγιο, 52 ετών, πρώην εκπαιδευτικός, ήδη αντιμετώπισε δύο αποτυχημένες προσπάθειες της αντιπολίτευσης στο Κογκρέσο να παυθεί και να παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη. Τον Ιούλιο, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos υπεδείκνυε ότι οι αρνητικές γνώμες για τον τρόπο που ασκεί την εξουσία έχουν φθάσει το 74%. Ο πρόεδρος, που εξελέγη με κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς, άλλαξε τρεις πρωθυπουργούς και επτά υπουργούς Εσωτερικών σε κάτι περισσότερο από έναν χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments