Ελλάδα

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση των απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ

Άρειος Πάγος: Εισαγγελική έρευνα για τη δημοσίευση των απορρήτων εγγράφων της ΕΥΠ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Άρειος Πάγος: Η δημοσίευση των εγγράφων της ΕΥΠ από εφημερίδα, που θεωρούνται απόρρητα, έφερε τη διαταγή του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα

Η δημοσίευση των εγγράφων της ΕΥΠ από εφημερίδα, που θεωρούνται απόρρητα, έφερε τη διαταγή του από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διεξαχθεί εισαγγελική έρευνα.

Η Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε την εφαρμογή για τον εκδότη της εφημερίδας (πρόκειται για το «Μπαμ στο Ρεπορτάζ») της Αυτόφωρης Διαδικασίας, δηλαδή την άμεση σύλληψη του.

Η έρευνα που διατάχθηκε αφορά στο γεγονός ότι τα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητο». Το ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου, αδίκημα που τιμωρείται από την ποινική μας νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι προσωπικά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, διενεργεί έρευνα για τη διαρροή στοιχείων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη με νόμιμη επισύνδεση από την ΕΥΠ αλλά και άλλων προσώπων, όπως ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης. Παράλληλα, οι εισαγγελικές αρχές διενεργούν έρευνες για την ουσία των καταγγελιών Ανδρουλάκη- Κουκάκη, για την παρακολούθησή τους είτε νόμιμα είτε μη νόμιμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments