Πολιτική

Οικονόμου: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι κάποια σκέψη για διακοπές ρεύματος”

Οικονόμου: “Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι κάποια σκέψη για διακοπές ρεύματος”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Οικονόμου: Δεν θα υπάρξουν μέτρα για την εφαρμογή μέτρων στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση ενέργειας, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Δεν θα υπάρξουν μέτρα για την εφαρμογή μέτρων στην Ελλάδα για την εξοικονόμηση ενέργειας, επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως δε θα υπάρξουν ελεγχόμενες διακοπές ρεύματος για την εξοικονόμηση ενέργειας.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, ούτε διαφαίνεται εδώ που είμαστε η ανάγκη μιας τέτοιου είδους κίνησης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια, χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος χωρίς αμφιβολία», τόνισε.

Διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία σενάρια όπως προδιαγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Οικονόμου: Απαραίτητα τα μέτρα στήριξης για να μη χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά.

Πρόσθεσε ότι η κρίση είναι διπλή καθώς πέρα από την εφοδιαστική αλυσίδα υπάρχει προφανώς το ζήτημα των τιμών και της ακρίβειας. Θύμισε ότι ήδη «τρέχει» πρόγραμμα στήριξης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να μειωθούν οι αυξήσεις κατά 94% για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, 100% για τα κοινωνικά τιμολόγια, 84% για τις επιχειρήσεις, 90% για τους αγρότες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα «απαραίτητο και ενδεδειγμένο» για να μην χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά. Ουσιαστικές ανακοινώσεις στη ΔΕΘ με μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα κάνει ουσιαστικές ανακοινώσεις με μετρημένα και ζυγισμένα μέτρα για την ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως όσων έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

«Συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης, δίπλα στον πολίτη όχι για να μηδενίσουμε, κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά για να έχει όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οικονόμου: Με καθυστέρηση η Ευρώπη υιοθετεί τις προτάσεις Μητσοτάκη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα που επεξεργάζεται η Κομισιόν για την ενεργειακή ακρίβεια λέγοντας ότι με καθυστέρηση, «έρχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει στην ουσία, όχι μόνο το πνεύμα, αλλά και την ουσία των προτάσεων Μητσοτάκη και άλλων χωρών του Νότου, για ουσιαστικές παρεμβάσεις σε ότι αφορά το φυσικό αέριο και την απεξάρτηση από την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments