Πολιτική

Βουλή: Κόντρα Γεραπετρίτη-Γιαννακοπούλου για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

Βουλή: Κόντρα Γεραπετρίτη-Γιαννακοπούλου για τα ναυπηγεία Ελευσίνας
Κόντρα μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου

Κόντρα μεταξύ του Γιώργου Γεραπετρίτη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου ξέσπασε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο υπουργός Επικρατείας, υποστηρίζοντας στη Βουλή τη σχετική διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο σχετικό σχέδιο νόμου, σημείωσε ότι παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης αρμοδιοτήτων που προβλέπονται για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού σε υφυπουργό ή υπουργό Επικρατείας, καθιστώντας πλέον δυνατή και τη μεταφορά της υπηρεσιακής μονάδας διοικητικής υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, όπως ήδη υφίσταται για το ιδιαίτερο γραφείο και την επιστημονική υποστήριξη του πρωθυπουργού.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε παρέμβασή της, δήλωσε πως «η τροπολογία αυτή δείχνει τον πανικό τής κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσής του από το σύστημα Pretador».

Η κυρία Γιαννακοπούλου ανέφερε πως «με την τροπολογία αυτή, ο υπουργός σήμερα σβήνει τον ίδιο τον νόμο 4622/2019, όπου δεν επέτρεπε “στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί σε οποιονδήποτε άλλον, πλην τον ίδιο τον πρωθυπουργό”» και αναρωτήθηκε «μήπως το κάνετε αυτό ώστε να μπορεί διοικητικά όλη η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί στον κ. Μπρατάκο, ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Δημητριάδη και έχει κωλύματα για να διοριστεί στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού;».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments