Πολιτική

Καραμανλής για παρακολουθήσεις: Κάθαρση με άπλετο φως

Καραμανλής για παρακολουθήσεις: Κάθαρση με άπλετο φως

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κ. Καραμανλής επικαλούμενος την «ασυμβίβαστη προσήλωση» του Κρητικού πολιτικού, Ι. Κεφαλογιάννη στα θέματα διαφάνειας, στράφηκε στην ουσία της πρόσφατης εξέλιξης

Ο κ. Καραμανλής επικαλούμενος την «ασυμβίβαστη προσήλωση» του Κρητικού πολιτικού, Ι. Κεφαλογιάννη στα θέματα διαφάνειας, στράφηκε στην ουσία της πρόσφατης εξέλιξης με την παρακολούθηση του κινητού του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «διαύγεια και διαφάνεια είναι θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο». Σε τέτοιου είδους καταστάσεις -συμπλήρωσε χαρακτηριστικά- η κάθαρση επέρχεται μόνο εφόσον αποσαφηνιστούν πλήρως τα ζητήματα. Όπως άλλωστε υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας: «το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!».

Ο κ. Καραμανλής που εισέπραξε στο σημείο αυτό το έντονο χειροκρότημα των παρευρισκόμενων στο ανοιχτό θέατρο «Νίκος Ξυλούρης», συνέχισε λέγοντας ότι: «Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του -για το έργο και την πορεία του Κρητικού πολιτικού και πρώην υπουργού- ο πρώην πρωθυπουργός έκανε επίσης ειδική αναφορά στις ραγδαίες ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, στην διαρκή προκλητικότητα της Τουρκίας και στην ανάγκη η Ευρώπη «να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά». Διαφορετικά- υπογράμμισε- μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις. Την ομιλία του παρακολούθησαν εκτός από την Όλγα Κεφαλογιάννη, που κάλεσε στο βήμα τον πρώην πρωθυπουργό, αρκετά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πρώην και νυν βουλευτές, μεταξύ των οποίων οι Γιάννης Κεφαλογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Καλαντζής, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Γιώργος Βουλγαράκης κα. Για τις προτεραιότητες της πολιτικής του αείμνηστου πολιτικού μίλησε εκ μέρους όλων των παρατάξεων ο Δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, ενώ για τον μουσικό επίλογο της εκδήλωσης συνεργάστηκαν δυο σπουδαίοι μουσικοί, ο Μίνωας Μάτσας (σύζυγος της βουλευτού της ΝΔ, Όλγας Κεφαλογιάννη, κόρης του αείμνησου πολιτικού) και ο Βασίλης Σκουλάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments