Πολιτική

Μητσοτάκης: Οι ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας ξεπέρασαν κάθε όριο

Μητσοτάκης: Οι ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας ξεπέρασαν κάθε όριο

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο του Πρωθυπουργού

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκρυψε τη σαφή ενόχλησή του για την πολεμοχαρή ρητορική της Άγκυρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε: «Επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά ότι με σταθερότητα, αυτοπεποίθηση και με προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο απαντάμε στις όποιες ρητορικές ακρότητες της Τουρκίας οι οποίες, δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι εμείς, καθ’ οποιονδήποτε τρόπο, θα αλλάξουμε την υπεύθυνη στάση με την οποία αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Επίσης,  ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας απευθυνόμενος στον Κύπριο Πρόεδρο είπε «καλώς ήρθατε ακόμα μια φορά στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, σε μια πολύ ευτυχή συγκυρία, καθώς η Ελληνική Δημοκρατία θα παραδώσει στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα από τα κυβερνητικά μας αεροσκάφη. Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση στη σταθερή γενναιοδωρία της Κύπρου, η οποία στάθηκε δίπλα στην πατρίδα μας και μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάτι. Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, εκτός από το να διευκολύνεται στις μετακινήσεις του ο Κύπριος Πρόεδρος, τα φτερά, το όνομα της Κύπρου, η σημαία της Κύπρου, να αποτυπώνεται σε ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ελπίζουμε, ενθαρρύνουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες -όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές- διότι χωρίς ευρωπαϊκή αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολο να τιθασεύσουμε αυτή την εκρηκτική άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου. Χαίρομαι προσωπικά, ως Έλληνας Πρωθυπουργός, που πολλές από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελούν σήμερα αντικείμενο επεξεργασίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επισημαίνω, όμως, ότι έχουμε αργήσει και ότι πρέπει να κάνουμε ό,τι γίνεται για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments