Διεθνή

Φυσικό αέριο: Η Μόσχα απειλεί ανοιχτά – Αν δεν αρθούν οι κυρώσεις φυσικό αέριο τέλος

Φυσικό αέριο: Η Μόσχα απειλεί ανοιχτά – Αν δεν αρθούν οι κυρώσεις φυσικό αέριο τέλος

Πηγή Φωτογραφίας: Daily Sabah/eurokinissi/reuters

Σε ευθείες απειλές εναντίον της Ευρώπης προχώρησε η Μόσχα

Σε ευθείες απειλές εναντίον της Ευρώπης προχώρησε η Μόσχα καθώς έκανε γνωστό πως αν δεν αρθούν οι κυρώσεις δεν πρόκειται να επαναληφθούν οι προμήθειες φυσικού αερίου. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, κατηγόρησε ότι την ΕΕ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά ότι οι κυρώσεις φταίνε για την «αποτυχία της Ρωσίας» να παραδώσει φυσικό αέριο μέσω του βασικού αγωγού, ο οποίος παραδίδει αέριο στη Γερμανία από την Αγία Πετρούπολη μέσω της Βαλτικής Θάλασσας.

Απειλές Πεσκόφ στην Ευρώπη

Οι δηλώσεις Πεσκόφ είναι ιδιαίτερα αυστηρές, σε μία προσπάθεια να κάνει την ΕΕ να ανακαλέσει τις κυρώσεις της με αντάλλαγμα η Ρωσία να συνεχίσει τις παραδόσεις φυσικού αερίου. Η Gazprom δήλωσε την Παρασκευή ότι θα διακόψει την παροχή φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream 1 λόγω τεχνικής βλάβης, την οποία απέδωσε στις δυσκολίες επισκευής γερμανικής κατασκευής τουρμπίνων στον Καναδά.

Τι έχουν αποφασίσει η G7

Οι υπουργοί Οικονομικών της G7, της Ομάδας των  ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως, συμφώνησαν να εφαρμόσουν ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό αργό πετρέλαιο και τα πετρελαιοειδή, μετά από σημερινή τους συνάντηση. “Το ανώτατο όριο της τιμής θα οριστεί σε ένα επίπεδο που θα βασίζεται σε μια σειρά τεχνικών δεδομένων και θα αποφασιστεί από το σύνολο του συνασπισμού πριν από την εφαρμογή του”, γράφουν οι επτά χώρες στη δήλωση αυτή, διαβεβαιώνοντας ότι οι μελλοντικές τιμές “θα ανακοινωθούν δημόσια με σαφή και διαφανή τρόπο”.

«Οι υπουργοί Οικονομικών της G7 συμφώνησαν να ορίσουν ένα ανώτατο όριο στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. «Ο συνασπισμός μπορεί να εξετάσει περαιτέρω ενέργειες για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα του ανώτατου ορίου τιμών. Το ανώτατο όριο τιμών θα επανεξεταστεί και θα αναθεωρηθεί εάν είναι απαραίτητο» προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν επιλογές για τη συγκράτηση των τιμών της ενέργειας

Οι υπουργοί Ενέργειας των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συζητήσουν επιλογές για τη συγκράτηση των τιμών της ενέργειας περιλαμβανομένων ανώτατων ορίων στην τιμή του φυσικού αερίου και έκτακτων πιστωτικών γραμμών για τους συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας, σύμφωνα με ένα έγγραφο που είδε το Reuters.

Οι υπουργοί Ενέργειας της ΕΕ θα συναντηθούν στις 9 Σεπτεμβρίου προκειμένου να συζητήσουν έκτακτα πανευρωπαϊκά μέτρα απόκρισης στην απότομη αύξηση των τιμών του αερίου και της ενέργειας που πλήττει τη βιομηχανία της Ευρώπης και αυξάνει τους λογαριασμούς των νοικοκυριών αφότου η Ρωσία μείωσε τις προμήθειες αερίου στην ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments