Διεθνή

Κίνα: Ο κορωνοïός «πνίγει» το Χονγκ Κονγκ

Κίνα: Ο κορωνοïός «πνίγει» το Χονγκ Κονγκ

Πηγή Φωτογραφίας: haian, pixabay

Κίνα: Η αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων Covid-19 συνεχίζεται στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Κίνας

Η αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων Covid-19 συνεχίζεται στην Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ της Κίνας. Τα καθημερινά κρούσματα στην περιοχή ξεπέρασαν τις δέκα χιλιάδες. Τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν εκραγεί ξανά στην Κίνα. 

Συγκεκριμένα, το Κέντρο Προστασίας Υγείας της Ειδικής Διοικητικής Περιοχής του Χονγκ Κονγκ ανέφερε ότι 10.683 κρούσματα, 193 από τα οποία ήταν εξωτερικά, εντοπίστηκαν στην πόλη μέσα στις τελευταίες 24 ώρες.

Έτσι, ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων, που έχει αυξηθεί από τις αρχές Αυγούστου στο Χονγκ Κονγκ με πληθυσμό περίπου 7,3 εκατ., ξεπέρασε τις 10 χιλιάδες τις τελευταίες 3 ημέρες. Ενώ 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του ιού το τελευταίο 24ωρο, αναφέρθηκε ότι νοσηλεύτηκαν 2.793 ασθενείς, εκ των οποίων οι 18 είναι νοσηλευμένοι στην εντατική.

Ο υπεύθυνος του Κέντρου, γιατρός Albert Au, δήλωσε σχετικώς ότι τα κρούσματα δεν αυξήθηκαν εκθετικά όπως τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, «αλλά αναμένουμε», όπως είπε, «ότι η αυξητική τάση στα καθημερινά κρούσματα, η οποία διπλασιάστηκε τον τελευταίο μήνα, θα συνεχιστεί».

Επισημαίνοντας ότι η ποσότητα του ιού ανά νοικοκυριό στα δείγματα που ελήφθησαν από αποχετεύσεις σε διάφορες συνοικίες της πόλης έφτασε στα επίπεδα που βρισκόταν στις αρχές Μαρτίου τις τελευταίες πέντε ημέρες, ο υπεύθυνος του Κέντρου τόνισε ότι το γενικό επίπεδο ανοσίας έχει μειωθεί ως το εξαιρετικά μεταδοτικό Η υποπαραλλαγή BA.5 του Omicron έχει γίνει κυρίαρχη. Ο Au προειδοποίησε ότι εάν όσοι κόλλησαν τον ιό τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο δεν εμβολιαστούν ξανά, τα επίπεδα αντισωμάτων τους θα μειωνόταν και θα κινδύνευαν από νέες λοιμώξεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments