Διεθνή

Πούτιν: Τι είναι το νέο δόγμα «Ρωσικός Κόσμος» που ενέκρινε

Πούτιν: Τι είναι το νέο δόγμα «Ρωσικός Κόσμος» που ενέκρινε

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay/Reuters

Τι είναι το νέο δόγμα που ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος

Ένα νέο δόγμα τον “Ρωσικό κόσμο” ενέκρινε πρόσφατα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όπου στην ουσία είναι μια ιδεολογία που χρησιμοποιούν συντηρητικοί για να δικαιολογήσουν επεμβάσεις στο εξωτερικό για να προστατεύσουν ρωσόφωνους πληθυσμούς. Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο το είδε το φως της δημοσιότητας προσπαθεί να δικαιολογήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ότι η Ρωσία προσπαθεί να προστατεύσει τις παραδόσεις και τα ιδανικά του ρωσικού κόσμου.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία παρέχει υποστήριξη στους συμπατριώτες της που ζουν στο εξωτερικό όσον αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, τη διασφάλιση των συμφερόντων τους και τη διατήρηση της ρωσικής πολιτισμικής τους ταυτότητας», αναφέρεται. Σημειώνει ότι οι δεσμοί της Ρωσίας με τους ρωσόφωνους πληθυσμούς στο εξωτερικό ενίσχυσαν την εικόνα της στη διεθνή σκηνή ως «μια δημοκρατική χώρα που αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου».

Τι αναφέρει το νέο δόγμα

Η Ρωσία εξακολουθεί να θεωρεί τον πρώην σοβιετικό χώρο, από τη Βαλτική μέχρι την Κεντρική Ασία, ως τη νόμιμη σφαίρα επιρροής της. Εκ διαμέτρου αντίθετη, βέβαια, είναι η θέση της συντριπτικής πλειονότητας των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών και της Δύσης. Το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής προβλέπει ότι η Ρωσία οφείλει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τα σλαβικά έθνη, την Κίνα και την Ινδία, καθώς και να ισχυροποιήσει τους δεσμούς της με τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική.

Το Κρεμλίνο προειδοποιεί για παγκόσμια καταιγίδα

Για μεγάλη, «παγκόσμια καταιγίδα» που έρχεται και προκλήθηκε από τις ενέργειες της Δύσης, κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ενόψει της πολυαναμενόμενης ομιλίας Πούτιν στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ την Τετάρτη, ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι «οι παγκόσμιες διαδικασίες έχουν επί του παρόντος αρνητικές επιπτώσεις. Μάλλον αρχίζει μια μεγάλη παγκόσμια καταιγίδα. Από πολλές απόψεις, υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι, αλλά υπάρχουν και υποκειμενικοί λόγοι για αυτήν την επερχόμενη καταιγίδα, που συνδέονται με απολύτως παράλογες και συχνά παράλογες αποφάσεις και ενέργειες των αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρώπης, της ΕΕ και μεμονωμένων ευρωπαϊκών χωρών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments