Διεθνή

Ουκρανία: Έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ

Ουκρανία: Έτοιμη να αυξήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ουκρανία: Η δίνη της ενεργειακής κρίσης έχει φέρει τις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη διαμορφώνουν μέτρα για την εξοικονόμησης ενέργειας και γι' αυτό το λόγο συζητούνται οι δυνατότητες εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Η δίνη της ενεργειακής κρίσης έχει φέρει στις περισσότερες χώρες στην Ευρώπη να διαμορφώνουν μέτρα για την εξοικονόμησης ενέργειας και γι’ αυτό το λόγο συζητούνται οι δυνατότητες εξαγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα βοηθήσει την ήπειρο να μειώσει την εξάρτησή της από τους ρωσικούς ενεργειακούς μεταφορείς.

Η αύξηση του όγκου του ενεργειακού εφοδιασμού στα 2.000 MW θα επιτρέψει στην Ουκρανία να ενσωματωθεί στην εσωτερική αγορά της ΕΕ. Αυτό έγραψε στο Facebook ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ μετά το τέλος του Συμβουλίου Σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας στις Βρυξέλλες. «Μέχρι το τέλος του έτους, σχεδιάζουμε να εκπληρώσουμε 7 προϋποθέσεις και να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ», προσθέτει ο Σμίγκαλ. Υπεγράφη συμφωνία σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία θα λάβει 500 εκατομμύρια ευρώ από την ΕΕ για τη στήριξη της σταθεροποίησης του κρατικού προϋπολογισμού.

Εντωμεταξύ, συνεχίζονται οι προσπάθειες των ρωσικών δυνάμεων να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο στο έδαφος της περιοχής του Ντόνετσκ, να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές στη Χερσώνα και σε τμήματα των περιοχών Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Νικολάεφ. Οι ουκρανικές στρατιωτικές μονάδες συνεχίζουν την αμυντική επιχείρηση για να αποτρέψουν την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων εντός της χώρας, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας την 195η ημέρα της αντίθεσης στη ρωσική επιθετικότητα.

Τέσσερις από τους έξι εκπροσώπους της ομάδας επιθεώρησης της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια έφυγαν από τον χώρο του σταθμού. Οι υπόλοιποι δύο εμπειρογνώμονες αναμένεται να παραμείνουν μόνιμα στα κεντρικά γραφεία για να παρέχουν ανεξάρτητες αξιολογήσεις. Σήμερα, ο οργανισμός θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έκθεση για την αποστολή του στην πυρηνική εγκατάσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments