Διεθνή

Ο πλανήτης αποτίει φόρο τιμής στη Βασίλισσα

Ο πλανήτης αποτίει φόρο τιμής στη Βασίλισσα

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ελισάβετ Β', Βασίλισσα της Αγγλίας, «έφυγε» μετά από 70 συναπτά έτη βασιλείας.  Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ μίλησε για μια «στιγμή μεγάλης θλίψης»

Η Ελισάβετ Β’, Βασίλισσα της Αγγλίας, «έφυγε» μετά από 70 συναπτά έτη βασιλείας.  Ο νέος Βασιλιάς Κάρολος Γ΄ μίλησε για μια «στιγμή μεγάλης θλίψης». Σε όλο τον κόσμο, τα αφιερώματα διαδέχονταν το ένα το άλλο, ενώ οι Βρετανοί αποτίουν φόρο τιμής, κατά χιλιάδες, στο Λονδίνο και σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά την ανακοίνωση του θανάτου της Βασίλισσας

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο αλλά και μπροστά από το Κάστρο Μπαλμόραλ της Σκωτίας, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσά τους.

Σε ολόκληρο τον πλανήτη, έγινε ένα καταιγισμός από αφιερώματα, ενώ πολιτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο έστειλα συλλυπητήρια μηνύματα και τηλεγραφήματα. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, ο Γερμανός Καγκελάριος, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συλλυπήθηκαν τους  οικείους της. 

Νέος Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου είναι, πλέον, ο Κάρολος, ο οποίος φέρει την επίσημη ονομασία Βασιλιάς Κάρολος Γ’.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments