People

Το ζεύγος Ομπάμα κοσμεί τους τοίχους του Λευκού Οίκου

Το ζεύγος Ομπάμα κοσμεί τους τοίχους του Λευκού Οίκου

Πηγή Φωτογραφίας: The Wrap- IMAGE Magazine

Τον υποδέχθηκε αυτοπροσώπως ο Τζο Μπάιντεν, που διαπίστωσε τη χαρά του, όταν ο Ομπάμα πάτησε ξανά το πόδι του στον Λευκό Οίκο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ.

Τα πορτρέτα του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα επιτέλους αποκαλύφθηκαν και αναρτήθηκαν στους τοίχους του Λευκού Οίκου. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα προσκλήθηκαν από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για να αποκαλύψουν τα επίσημα πορτρέτα τους, που θα κρεμαστούν στον Λευκό Οίκο. Η παράδοση επέβαλε η τελετή αυτή να γίνει από τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού αυτός ήταν που διαδέχθηκε τον Ομπάμα στο προεδρικό αξίωμα, αλλά ο ριζοσπάστης Τραμπ ανέτρεψε την παράδοση «Χαίρομαι που επέστρεψα», είπε ο Ομπάμα, που δεν έκρυψε την ιδιαίτερη χαρά του. Τον υποδέχθηκε αυτοπροσώπως ο Τζο Μπάιντεν, που διαπίστωσε τη χαρά του, όταν ο Ομπάμα πάτησε ξανά το πόδι του στον Λευκό Οίκο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μισέλ.

Άλλωστε, και οι δύο είχαν κληθεί από τον Δημοκρατικό Μπάιντεν στην αποκάλυψη των πορτρέτων τους, που πρόκειται να κρεμαστούν σε περίοπτη θέση, στους τοίχους της αμερικανικής προεδρικής κατοικίας. Με αυτή την πρόσκληση, ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος συνέχισε μια παράδοση, που εγκατέλειψε ο προκάτοχός του. Υπό «ομαλές συνθήκες», ο Τραμπ θα έπρεπε να καλωσορίσει τον Μπαράκ και τη Μισέλ Ομπάμα στην τελετή των αποκαλυπτηρίων των πορτρέτων τους, κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής.

Αλλά ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν συμμορφώθηκε, διακόπτοντας μια μεγάλη ιστορική παράδοση για τον προεδρικό θεσμό, η οποία διαρκεί εδώ και σαράντα χρόνια

Ως συνήθως, ο επικοινωνιακά χαρισματικός Μπαράκ Ομπάμα εκφράστηκε με χιούμορ. «Θέλω να ευχαριστήσω την Sharon Sprung που απαθανάτισε όλα όσα αγαπώ στην Μισέλ: τη χάρη της, την ευφυία της… και το γεγονός ότι είναι θερμή». Θέλω να ευχαριστήσω τον Robert McCurdy [που ζωγράφισε το πορτρέτο της] που ασχολήθηκε με ένα πολύ πιο δύσκολο θέμα. Το πρώην προεδρικό ζεύγος εξέφρασε την επιθυμία να μπορέσει να εμπνεύσει τις νεότερες γενιές μέσα από αυτά τα δύο έργα. «Αν οι δυο μας μπορέσουμε να βρεθούμε στους τοίχους της πιο διάσημης διεύθυνσης στον κόσμο… Είναι τόσο σημαντικό για κάθε νέο που αμφιβάλλει για τον εαυτό του να πιστέψει στις δυνατότητές του, να πιστέψει ότι μπορεί να το καταφέρει επίσης!», είπε η Μισέλ Ομπάμα στη σύντομη ομιλία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments