Πολιτική

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για 5ο συνεχόμενο μήνα

Αχτσιόγλου – Χαρίτσης: Ακρίβεια Μητσοτάκη με διψήφιο πληθωρισμό για 5ο συνεχόμενο μήνα

Πηγή Φωτογραφίας: kalamata journal

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν το επίπεδο του πληθωρισμού στην Ελλάδα σχολίασαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Έφη Αχτσιόγλου

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δείχνουν το επίπεδο του πληθωρισμού στην Ελλάδα σχολίασαν ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Χαρίτσης και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Έφη Αχτσιόγλου. Όπως αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους τα στοιχεία δείχνουν την παγίωση του πληθωρισμού.

“Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαιώνουν την παγίωση του πληθωρισμού σε πολύ υψηλά επίπεδα, στο 11,4% τον Αύγουστο, για πέμπτο συνεχόμενο μήνα σε διψήφιο ποσοστό και πάνω από δύο μονάδες υψηλότερος από τον μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης. Μάλιστα, οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα κυμαίνονται από 17,1% έως 25,5%, ενώ και στον ηλεκτρισμό, την ενέργεια και τα καύσιμα οι αυξήσεις είναι πολλαπλάσιες του γενικού δείκτη, με αποκορύφωμα την αύξηση 261,3% στο φυσικό αέριο. Η ακρίβεια Μητσοτάκη δεν χτυπάει λοιπόν όλους το ίδιο. Κυρίως υποφέρουν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Με αυτή την κυβέρνηση η μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η αύξηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, η υπερχρέωση και ο κίνδυνος λουκέτων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν γίνει κανόνας. Ένα κανόνας που πρέπει να ακυρωθεί.

Όσο πιο σύντομα φύγει η κυβέρνηση που φτωχοποιεί βίαια την κοινωνία, που καταπατά δημοκρατικές αρχές, θεσμούς και δικαιώματα, τόσο συντομότερα θα ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία” αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments