Πολιτισμός

161 αρχαιότητες «επιστρέφουν» στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη

161 αρχαιότητες «επιστρέφουν» στην Ελλάδα από την Νέα Υόρκη

Πηγή Φωτογραφίας: Pronews-visitgreece.gr

Η πρώτη παγκόσμια προβολή μέρους της συλλογής προς το κοινό θα διενεργηθεί στην Ελλάδα με την έκθεσή τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023.

Το ΥΠΠΟΑ απέστειλε τον κατάλογο της συλλογής 161 αρχαιοτήτων του Κυκλαδικού Πολιτισμού, ιδιοκτησίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, οι οποίες θα εκτεθούν στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, στην αίθουσα 151.

Στην αίθουσα αυτή θα αναφέρεται επιτοίχια η ιδιοκτησία της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και ότι τα συγκεκριμένα εκθέματα είναι δάνειο προς το Μητροπολιτικό Μουσείο.

Οι αρχαιότητες αυτές αποτελούν εξαιρετικά σπάνια, παγκοσμίως μοναδικά δείγματα της τέχνης και της τεχνικής του Κυκλαδικού Πολιτισμού της 3ης προχριστιανικής χιλιετίας και παρέχουν νέα δεδομένα στην επιστημονική γνώση αυτής της περιόδου.

Η πρώτη παγκόσμια προβολή μέρους της συλλογής προς το κοινό θα διενεργηθεί στην Ελλάδα με την έκθεσή τους στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης από την 1η Νοεμβρίου 2022 έως τις 31 Οκτωβρίου 2023. Θα εκτεθούν δεκαπέντε από αυτές τις αρχαιότητες για έναν χρόνο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments