Πολιτισμός

«Ροβινσώνας Κρούσος»: Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο

«Ροβινσώνας Κρούσος»: Μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο

Πηγή Φωτογραφίας: WTTW

Η Τατιάνα Λύγαρη υπογράφει την σκηνοθεσία του εμβληματικού έργου το οποίο κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στον Νέο Εκθεσιακό Χώρο

Mια νέα μουσικοθεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές.

Μετά την επιτυχία της θεατρικής εκδοχής του «Γύρου του κόσμου σε 80 ημέρες», που παρακολούθησαν στο Μέγαρο 130.000 θεατές από όλη την Ελλάδα σε 410 παραστάσεις, η σκηνοθέτης και ηθοποιός Τατιάνα Λύγαρη επιστρέφει στην Παιδική Σκηνή του Μεγάρου για να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, αυτή τη φορά, στον περιπετειώδη κόσμο του πιο διάσημου ναυαγού, του Ροβινσώνα Κρούσου.

Tη διασκευή του έργου, με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο υπογράφει ο Γιώργος Γαλίτης

Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους!

Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν το καστ της νέας παράστασης.

Το βιβλίο με ιστορία από το 1719

Το σπουδαίο βιβλίο του συγγραφέα Daniel Defoe [Ντάνιελ Νταφόε], ενός από τους θεμελιωτές του αγγλικού μυθιστορήματος, γράφτηκε το 1719, έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες σε όλον τον πλανήτη, έχει κυκλοφορήσει σε εκατοντάδες εκδοτικές μορφές, έχει διασκευαστεί πολλές φορές για τον κινηματογράφο και έχει συναρπάσει εκατομμύρια αναγνώστες κάθε ηλικίας.

O συγγραφέας το εμπνεύστηκε από τη ζωή του σκωτσέζου ναυαγού Αλεξάντερ Σέλκιρκ, που έζησε ολομόναχος σε ένα έρημο τροπικό νησί του Ειρηνικού κοντά στο Τρινιντάντ στο αρχιπέλαγος Χουάν Φερνάντες, στα ανοιχτά της Χιλής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments