Διεθνή

Σουηδία: Αμφίρροπη η σημερινή εκλογική μάχη

Σουηδία: Αμφίρροπη η σημερινή εκλογική μάχη

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Πιο συγκεκριμένα, οι Σουηδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της πατρίδας τους.

Σε εκλογικό «θρίλερ» αναμένεται να εξελιχθεί η σημερινή εκλογική αναμέτρηση στη Σουηδία, με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να βλέπει την εκλογική πρώτη θέση να αμφισβητείται από τον συνασπισμό ανάμεσα στο ακροδεξιό και το δεξιό κόμμα της Χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι Σουηδοί προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για τις γενικές βουλευτικές εκλογές της πατρίδας τους.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, πρόκειται για ένα «εκλογικό ντέρμπι» ανάμεσα στον κυβερνώντα κεντροαριστερό συνασπισμό και το δεξιό/ακροδεξιό μπλοκ πολιτικών δυνάμεων, στο οποίο κυριαρχεί το ακροδεξιό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας,  κυριάρχησαν θέματα περισσότερο οικεία στη δεξιά ατζέντα, όπως είναι η άνοδος της εγκληματικότητας, με έναν «πόλεμο συμμοριών» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερες από 40 ζωές από την αρχή του έτους, ο πληθωρισμός και η ενεργειακή κρίση, που συνυφαίνεται με την συνεχιζόμενη πολιτική σύγκρουση στην Ουκρανία.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια αμφίρροπη μονομαχία μεταξύ του ισχύοντος αριστερού συνασπισμού, υπό την ηγεσία της σοσιαλδημοκρατικής Πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, και του δεξιού μπλοκ, όπου οι Δημοκρατικοί της Σουηδίας, μέχρι τώρα περιθωριοποιημένοι στην πολιτική σκηνή, εκθρονίζουν το συντηρητικό κόμμα των μετριοπαθών δεξιών του Ουλφ Κρίστερσον στην πρόθεση ψήφου.

Η δεξιά βρίσκεται στην αντιπολίτευση για οκτώ χρόνια και δεσμεύεται να βάλει και πάλι τη Σουηδία «στον σωστό δρόμο. Θα δώσουμε προτεραιότητα στον σεβασμό του νόμου και της τάξης, στην εργασία και στην ανάπτυξη των αυτοδύναμων πηγών ενέργειας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments