Διεθνή

Πέθανε ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Μαρίας

Πέθανε ο σπουδαίος Ισπανός συγγραφέας Χαβιέρ Μαρίας

Πηγή Φωτογραφίας: elpais

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1951 στη Μαδρίτη, αυτός ο Μαδριλένος, που θεωρείται ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, δημοσίευσε το δέκατο έκτο μυθιστόρημά του, πέρυσι

Ο συγγραφέας, το έργο του οποίου έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες, έφυγε αυτή την Κυριακή μετά από πνευμονία, σε ηλικία 70 ετών.

«Με τεράστια θλίψη, εκ μέρους μας και εκ μέρους της οικογένειάς του, με λύπη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος συγγραφέας και φίλος μας Χαβιέρ Μαρίας πέθανε σήμερα το απόγευμα στη Μαδρίτη», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκδοτικός οίκος του συγγραφέα, διευκρινίζοντας ότι υπέφερε «για λίγες εβδομάδες από πνευμονία που είχε επιδεινωθεί τις τελευταίες ώρες ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo, επρόκειτο για λοίμωξη που «προκλήθηκε από τον Covid», λοίμωξη που οδήγησε στη νοσηλεία του για πολλούς μήνες.

Γεννημένος στις 20 Σεπτεμβρίου 1951 στη Μαδρίτη, αυτός ο Μαδριλένος, που θεωρείται ένας από τους μεγάλους συγγραφείς της σύγχρονης ισπανικής λογοτεχνίας, δημοσίευσε το δέκατο έκτο μυθιστόρημά του, πέρυσι.

Συγγραφέας μυθιστορημάτων, διηγημάτων και δοκιμίων, μεταφραστής και αρθρογράφος της εφημερίδας El Pais, είχε λάβει σειρά βραβείων για το έργο του. Πέρυσι, αυτός ο βιρτουόζος της αφήγησης εξελέγη στη Βασιλική Εταιρεία Λογοτεχνίας της Μεγάλης Βρετανίας ως διεθνής συγγραφέας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments