Πολιτική

Κώστας Σκανδαλίδης: Παρωδία η εξεταστική επιτροπή

Κώστας Σκανδαλίδης: Παρωδία η εξεταστική επιτροπή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τι ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης

“Νομίζω ότι η σημερινή συζήτηση γίνεται πάνω σε ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις ανάγκες για τις οποίες υποτίθεται ότι σχεδιάστηκε, σε μια εποχή όπου αυτό καθαυτό το σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη ανέδειξε την ανάγκη μιας ολοκληρωμένης αναδιάρθρωσης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών” ανέφερε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

“Δεν θα επαναλάβω τις επτά προτάσεις του εισηγητή μας, με βάση τις οποίες παρουσίασε μια πραγματική και ουσιαστική μεταρρύθμιση που απαιτούν οι καιροί και που συμβαδίζει με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Αν πράγματι, κύριε Υπουργέ, πιστεύατε, έστω και στοιχειωδώς, στη διαφάνεια και την πραγματική προάσπιση της εθνικής ασφάλειας -δεν λέω να τις αποδεχόσασταν- έπρεπε να τις συζητούσατε” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Πιστεύω ότι πρέπει να αφήσουμε το καλαμπούρι. Προσπαθείτε να δώσετε μια σοβαρή αιτιολογία με τελείως ασόβαρο τρόπο. Και μόνο η ανάγνωσή τους καθιστά τη «νόμιμη επισύνδεση» παρωδία και προσβάλλει κάθε έννοια δημοκρατίας και διαφάνειας. Τώρα ζούμε ένα καινούργιο «story», κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της συγκάλυψης: Την Εξεταστική Επιτροπή: Μια επιτροπή που εμείς ζητήσαμε, η Βουλή αποφάσισε, η Νέα Δημοκρατία δέχθηκε ασμένως. Αλλά, ω του θαύματος, δεν έχουμε δικαίωμα, εμείς που της ζητήσαμε, να καλέσουμε μάρτυρες. Και αυτό θέλετε να μας αποδείξετε ότι αποτελεί δημοκρατική λειτουργία και διαφάνεια. Έλεος”.

Σκανδαλίδης για τους μάρτυρες

“Γιατί τρέμετε την άρση του απορρήτου; Γιατί αρνείστε την κλήτευση μαρτύρων με τέτοιο πείσμα και αδιαλλαξία; Ούτε καν οι αρμόδιοι που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν θέλετε να κληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή. Σκεφτείτε, λοιπόν, την προσήλωσή σας στη διαφάνεια και την ευθυκρισία, και τι σχέση έχει με την πραγματικότητα προάσπισης των θεσμών” υπογράμμισε.

Εν τω μεταξύ, ο φάκελος καταστράφηκε άμα τη αποκαλύψει του. Δεν νομίζω ότι έχει κανείς από εσάς οποιαδήποτε αμφιβολία ότι αυτό έγινε τη στιγμή που βγήκε στον «αέρα» η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη. Και το απόρρητο απαγορεύει έστω και αχτίδα φωτός στην υπόθεση. Και για να «δέσει το γλυκό», επισείεται και η απειλή δεκαετούς κάθειρξης για όποιον το παραβιάσει. Εδώ πια κάποιος μπορεί να φωνάξει: «Αιδώς, Αργείοι»!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments