Πολιτική

Οικονόμου στον Ακάρ: Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια

Οικονόμου στον Ακάρ: Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στις "εμπρηστικές" δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ

Απάντηση στον Χουλουσί Ακάρ έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μετά την επίθεση του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Αθήνα, την οποία κατηγόρησε, μεταξύ άλλων για διπλωματική υποκρισία. Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών και της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο.

«Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμη πως η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο.

Ακάρ: Οι Έλληνες να κοιταχτούν στον καθρέφτη τους να δουν την υποκρισία τους

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο εκδήλωσης για την επέτειο της Εθνικής Ημέρας της Μαλαισίας, και στον απόηχο της άκρως επιτυχούς συνάντησης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, ο Χουλουσί Ακάρ προέβη σε άκρως εμπρηστικές δηλώσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας τόνισε ότι «παρ’ όλες τις καλοπροαίρετες προσπάθειές μας, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική.  Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό».
Απεναντίας, κατά το άτυπο Νο 2 της Τουρκίας, οι Έλληνες «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε γεγονός, να συκοφαντούν και να επηρεάσουν τρίτους με ψέματα και συκοφαντίες και να διαμαρτύρονται για την Τουρκία, όταn απευθύνονται σε τρίτους. Υπό αυτή την έννοια, δεν είναι λάθος να λέμε ότι ακολουθείται μια υποκριτική πολιτική. Είναι μια υποκριτική πολιτική».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments