Διεθνή

ΠΟΥ: Ορατό το τέλος της πανδημίας

ΠΟΥ: Ορατό το τέλος της πανδημίας

Πηγή Φωτογραφίας: nytimes

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα του επικεφαλής του ΠΟΥ τα τελευταία σχεδόν δυόμιση χρόνια

Από τις πλέον αισιόδοξες δηλώσεις έκανε σήμερα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σημειώνοντας πως ο κόσμος δεν ήταν ποτέ σε καλύτερη θέση για να τερματίσει την πανδημία COVID-19, καλώντας τα έθνη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους ενάντια στον ιό που έχει σκοτώσει περισσότερα από έξι εκατομμύρια ανθρώπους.

“Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Αλλά το τέλος φαίνεται”, είπε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους στους δημοσιογράφους σε ένα σχόλιο, το πλέον αισιόδοξο από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο ιός, που εμφανίστηκε στην Κίνα στα τέλη του 2019, έχει σκοτώσει σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους και έχει μολύνει 606 εκατομμύρια, αναστατώνοντας τις παγκόσμιες οικονομίες και συντριπτικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η εξάπλωση εμβολίων και θεραπειών βοήθησε στον περιορισμό της σοβαρότητας της νόσου. Οι θάνατοι από τον COVID-19 την περασμένη εβδομάδα ήταν οι χαμηλότεροι από τον Μάρτιο του 2020, ανέφερε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Ωστόσο, οι χώρες πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τις πολιτικές τους και να τις ενισχύσουν για τον COVID-19 και τους μελλοντικούς ιούς, είπε ο Δρ Τέντρος και προέτρεψε επίσης τα κράτη να εμβολιάσουν το 100% των ομάδων υψηλού κινδύνου και να συνεχίσουν τις δοκιμές για τον ιό.

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε για την πιθανότητα μελλοντικών κυμάτων του ιού και είπε ότι οι χώρες πρέπει να διατηρήσουν επαρκείς προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού και εργαζομένων στον τομέα της υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments