Διεθνή

Συνάντηση Ισραηλινού Πρωθυπουργού με Μητσοτάκη και Ερντογάν

Συνάντηση Ισραηλινού Πρωθυπουργού με Μητσοτάκη και Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: jpost

Η επικείμενη συνομιλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη θέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, που έχουν ουσιαστικά διαρραγεί εδώ και καιρό

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Γιαΐρ Λαπίντ και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθούν στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Επίκειται ακόμη συνάντηση του Γ. Λαπίντ με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η επικείμενη συνομιλία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για τη θέρμανση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, που έχουν ουσιαστικά διαρραγεί εδώ και καιρό.

Είναι ενδεικτικό ότι οι δύο χώρες απέλασαν τους αντίστοιχους πρεσβευτές τους το 2018 και συχνά εκθέτουν τις διαφωνίες τους στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση.

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, το Ισραήλ και η Τουρκία ανακοίνωσαν την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων και την επιστροφή των πρεσβευτών και στις δύο χώρες.

Το γραφείο του Γιαΐρ Λαπίντ ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον Έλληνα ομόλογό του κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments