Διεθνή

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταιβάν αν η Κίνα εισβάλλει

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν την Ταιβάν αν η Κίνα εισβάλλει

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε τις δηλώσεις στο πλαίσιο τηλεοπτικής συνέντευξής του, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ

Κλιμακώνεται η αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο πιο ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, με αντικείμενο την Ταϊβάν.

Συγκεκριμένα, οι δυνάμεις των Ηνωμένων Πολτειών θα υπερασπίζονταν την Ταϊβάν εάν η Κίνα εισέβαλε στο νησί, με βάση όσα δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε συνέντευξή του στο δίκτυο CBS.

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το εάν ο αμερικανικός στρατός θα υπερασπιζόταν την Ταιβάν, την οποία το Πεκίνο εκλαμβάνει ως αναπόσπαστο μέρος της εδαφικής επικράτειάς του, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε: «Ναι, αν υπήρχε μια επίθεση χωρίς προηγούμενο».

Όταν ρωτήθηκε να διευκρινίσει εάν μέλη των αμερικανικών δυνάμεων θα υπερασπίζονταν το νησί σε περίπτωση κινεζικής εισβολής, ο Αμερικανός πρόεδρος είπε: «Ναι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να απομακρύνεται από την πολιτική των ΗΠΑ για την Ταιβάν, αλλά αυτές οι δηλώσεις είναι πιο ξεκάθαρες από όσες έχει κάνει στο παρελθόν σχετικά με την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων για την υπεράσπιση του νησιού.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ταϊβάν παραμένει αμετάβλητη.

«Ο Πρόεδρος το έχει πει αυτό στο παρελθόν, μεταξύ άλλων στο Τόκιο νωρίτερα φέτος. Τόνισε επίσης ότι η πολιτική μας σχετικά με την Ταιβάν παραμένει αμετάβλητη».

Ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει ακόμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν την ανεξαρτησία της Ταιβάν και σέβονται τη λεγόμενη πολιτική της «μίας Κίνας», σύμφωνα με την οποία η Ουάσιγκτον αναγνωρίζει επίσημα το Πεκίνο και όχι την Ταιπέι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments