Διεθνή

Μεξικό: Σεισμός 7,6 βαθμών συγκλονίζει τη Χώρα

Μεξικό: Σεισμός 7,6 βαθμών συγκλονίζει τη Χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: g1

Ο σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός την ίδια μέρα με τους φονικούς σεισμούς του 1985 και του 2017, ξυπνώντας θλιβερές μνήμες στους κατοίκους

Ένας ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη δυτική ακτή του Μεξικού και έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα, την Πόλη του Μεξικού, καθώς οι κάτοικοι έσπευσαν στους δρόμους για να βρουν καταφύγιο.

Ο Πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ είπε σε μια ομιλία μέσω βίντεο ότι ένα άτομο πέθανε στο κοντινό λιμάνι του Ειρηνικού, Μανζανίλο, μετά από κατάρρευση τοίχου σε κατάστημα. Οι αρχές ανέφεραν επίσης ζημιές σε δύο νοσοκομεία στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού.

Ο σεισμός, μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έγινε αισθητός την ίδια μέρα με τους φονικούς σεισμούς του 1985 και του 2017, ξυπνώντας θλιβερές μνήμες στους κατοίκους.

Ο σεισμός του 1985 προκάλεσε χιλιάδες θανάτους και εκτεταμένες ζημιές στην Πόλη του Μεξικού και αυτός του 2017 περίπου 350 θύματα.

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας στις πρώτες δηλώσεις της ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί ακόμη ζημιές, μετά τον σεισμό του οποίου το επίκεντρο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της La Placita de Morelos, βάθους περίπου 15 χιλιομέτρων.

Προειδοποίηση για τσουνάμι έχει εκδοθεί στο δυτικό Μεξικό, ιδιαίτερα στις ακτές των πολιτειών Μιτσοακάν και Κολίμα, ενώ άλλες χώρες του Ειρηνικού Ωκεανού αναμένεται να επηρεαστούν ελαφρά.

Οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι ο σεισμικός συναγερμός είχε σημάνει σχεδόν δύο λεπτά πριν από τον σεισμό, δίνοντας χρόνο στους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους.

Ωστόσο, κάποιοι δεν πίστεψαν ότι ήταν πραγματικός σεισμός, καθώς η κυβέρνηση είχε ήδη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου νωρίτερα την ίδια μέρα στο πλαίσιο άσκησης για σεισμούς εξαιτίας και της επετείου των μεγάλων σεισμών που είχαν καταστρέψει το Μεξικό.

Η ηλεκτρική ενέργεια διακόπηκε σε τμήματα της κεντρικής περιοχής των Ρομά της πρωτεύουσας, περίπου 400 χιλιόμετρα (250 μίλια) από το επίκεντρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments