Διεθνή

Ρωσία: Θέλει να επικυρώσει με δημοψηφίσματα τις εδαφικές κατακτήσεις της

Ρωσία: Θέλει να επικυρώσει με δημοψηφίσματα τις εδαφικές κατακτήσεις της

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/Pixabay

Μετά από επτά μήνες πολέμου,  η κατάκτηση ολόκληρου του Ντονμπάς, ο δηλωμένος στόχος της Μόσχας μετά την αποτυχία της επίθεσής της προς το Κίεβο,  φαίνεται όλο και πιο μακρινή

Ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, νυν επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, υποσχέθηκε την υποστήριξή του στα δημοψηφίσματα προσάρτησης που θέλουν να πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην Ουκρανία, με την ελπίδα να αποθαρρύνουν τις δυτικές χώρες από το να συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Μετά από επτά μήνες πολέμου,  η κατάκτηση ολόκληρου του Ντονμπάς, ο δηλωμένος στόχος της Μόσχας μετά την αποτυχία της επίθεσής της προς το Κίεβο,  φαίνεται όλο και πιο μακρινή.

Αντίθετα, η Ουκρανία έχει ξεκινήσει, από την πλευρά της, την ανακατάληψη των κατεχομένων εδαφών.

Οι ρωσικές δυνάμεις, που αναγκάστηκαν να αποσυρθούν απότομα από την περιοχή του Χαρκόβου πριν από λίγες ημέρες, υφίστανται ολοένα και μεγαλύτερη πίεση στην περιοχή Λουχάνσκ, τη μόνη που ελέγχουν πλήρως, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Καθώς οι άνδρες και τα όπλα αρχίζουν να εξαντλούνται, η Ρωσία αναζητά έναν τρόπο να εξασφαλίσει τις εδαφικές της κατακτήσεις και έθεσε ξανά στο τραπέζι το ζήτημα των δημοψηφισμάτων προσάρτησης, τα οποία οι ηγέτες των αυτοαποκαλούμενων δημοκρατιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ. Έχουν ήδη δηλώσει ότι θα ήθελαν διεξαχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments