Πολιτική

Εξεταστική: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου

Εξεταστική: Συνεχίζεται σήμερα η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Με την κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου θα συνεχιστεί σήμερα η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή

Με την κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Χρήστου Ράμμου θα συνεχιστεί σήμερα η διαδικασία στην εξεταστική επιτροπή. Το πρώτο μέρος της κατάθεσης του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κλίμα έντασης με τα κομματικά επιτελεία να δίνουν εκ διαμέτρου αντίθετες πληροφορίες αναφορικά με όσα φέρεται να είπε ο κ. Ράμμος για τον χρόνο καταστροφής του ψηφιακού αρχείου για την παρακολούθηση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρόεδρος ΑΔΑΕ: Θα συνεχίσω την έρευνα για να βγει η αλήθεια

Σύμφωνα με μέλη της εξεταστικής ο κ. Ράμμος φέρεται να είπε πως ενημερώθηκε στις 5 Μαΐου 2022 για την δυνατότητα να παραστεί στην διαδικασία καταστροφής ψηφιακών αρχείων με επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πως η καταγγελία του κ. Νίκου Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του έγινε στις 29 Ιουλίου 2022.

Ο μάρτυρας σε άλλο σημείο φέρεται να είπε πως η ΑΔΑΕ πραγματοποιούσε δειγματοληπτικούς ελέγχους στην ΕΥΠ χωρίς ωστόσο να εντοπίσει παρατυπίες ενώ πρόσθεσε πως παρά τις προσκλήσεις της υπηρεσίας η Αρχή δεν λάμβανε μέρος στις καταστροφές αρχείων καθώς δεν αμφισβητούσε την διαδικασία. Αναφορικά με το έντυπο υλικό φέρεται να είπε πως δεν υπάρχει κανονισμός ή διαδικασία καταστροφής του.

Άλλα μέλη της εξεταστικής επιτροπής υποστηρίζουν ότι ο κ. Ράμμος υποστήριξε πως η καταστροφή του ψηφιακού αρχείου της παρακολούθησης του κ. Νίκου Ανδρουλάκη έγινε την ημέρα που ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε την καταγγελία για την παρακολούθησή του. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ καταλόγισε στην ΕΥΠ απροθυμία συνεργασίας και προσπάθειες υπεκφυγής και απόκρυψης της αλήθειας. Επεσήμαναν δε ότι ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη ως την μεγαλύτερη επέμβαση στον ιδιωτικό βίο και πως ο ίδιος προτίθεται να συνεχίσει την έρευνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments