Πολιτική

Μητσοτάκης: Ενημέρωση Ισραηλινού Πρωθυπουργού για προκλήσεις Ερντογάν

Μητσοτάκης: Ενημέρωση Ισραηλινού Πρωθυπουργού για προκλήσεις Ερντογάν
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μιας αλυσίδας συναντήσεων και επαφών που πρόκειται να έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και Υπουργό του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση μιας αλυσίδας συναντήσεων και επαφών που πρόκειται να έχει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κ. Κ. Μητσοτάκης βρίσκεται από νωρίς το πρωί στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός πρόκειται να απευθύνει ομιλία στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα διμερούς, οικονομικής και στρατιωτικής, συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την αυξανόμενη ανθελληνική ρητορική της Άγκυρας, με έμφαση στις νέες προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης έκανε, συγκεκριμένα, λόγο «για την ακραία επιθετική ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και τους απαράδεκτους ισχυρισμούς της που αμφισβητούν ελληνική κυριαρχία, υπογραμμίζοντας ότι υπονομεύουν την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments