Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Απετράπη τουρκικό σχέδιο παράνομης εισβολής 1500 ατόμων

Θεοδωρικάκος: Απετράπη τουρκικό σχέδιο παράνομης εισβολής 1500 ατόμων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

1500 είναι τα άτομα που προσπάθησαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορά μας στον Έβρο

1500 είναι τα άτομα που προσπάθησαν να διασχίσουν παράνομα τα σύνορά μας στον Έβρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Υπουργός, «ένα είναι το μήνυμα, από τον Έβρο δεν περνάει κανείς παράνομα, δεν θα το επιτρέψουμε. (…) Ελέγχουμε σε κάθε περίπτωση, δεν μπόρεσαν αν τους περάσουν προφανώς».

Τα σύνορα της Χώρας φυλάσσονται επί μονίμου βάσεως: «Τα σύνορα φυλάσσονται 24 ώρες το 24ωρο με αποφασιστικό τρόπο από την αστυνομία και τον στρατό, κι αυτό οφείλει να το λάβει υπόψη του ο Ερντογάν», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος πρόσθεσε: «Θέλω να είναι ξεκάθαρο, ότι οργανωμένο σχέδιο από την πλευρά της Τουρκία είναι προφανές ότι υπάρχει, σε πλείστες όσες περιπτώσεις τους φέρνουν οχήματα της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Δεν το λες ούτε αυθόρμητο, ούτε ανοργάνωτο αυτό».

Εντούτοις, ο Υπουργός Προστασίας διευκρίνισε ότι η απειλή επί του παρόντος δεν έχει λάβει τη μορφή που είχε λάβει τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020: «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση για να μην επιτρέψουμε να υπάρξει το παραμικρό».

Ακόμη, ανέφερε ότι ο Βούλγαρος ομόλογός του, με τον οποίο είχε συνάντηση χθες,  δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τον ελληνικό φράχτη στον Έβρο και πως η γειτονική χώρα εξετάζει να αναβαθμίσει και εκείνη το δικό της φράχτη που είναι μικρότερος και υποτυπώδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments