Διεθνή

Βρετανία: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ

Βρετανία: Στη δημοσιότητα η πρώτη φωτογραφία του τάφου της βασίλισσας Ελισάβετ
Ανοίγει από την Πέμπτη για το κοινό, ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Μία φωτογραφία που σηματοδοτεί τον τελευταίο χώρο ανάπαυσης της Βασίλισσας στο Γουίνδσορ δόθηκε στη δημοσιότητα από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η μαύρη ταφική πέτρα έχει τοποθετηθεί στο πάτωμα του Μνημείου του Γεώργιου VI, όπου ετάφη η βασίλισσα Ελισάβετ τη Δευτέρα.

Η πέτρα είναι χαραγμένη στη μνήμη της βασίλισσας, των γονιών της και του αείμνηστου συζύγου της, Δούκα του Εδιμβούργου.

Αντικαθιστά μια προηγούμενη πλάκα αφιερωμένη στον Γεώργιο ΣΤ’ και τη Βασίλισσα Μητέρα.

Η νέα πέτρα γράφει τώρα “George VI 1895-1952” και “Elizabeth 1900-2002” ακολουθούμενα από ένα μεταλλικό Garter Star, και μετά “Elizabeth II 1926-2022” και “Philip 1921-2021”.

Και οι τέσσερις βασιλιάδες ήταν μέλη του Order of the Garter, του ανώτερου τάγματος του ιππότη στο βρετανικό σύστημα τιμών. Το τάγμα του ιπποτισμού χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους και αποτελείται από τον μονάρχη και άλλα ανώτερα στελέχη, συμπεριλαμβανομένων πρώην πρωθυπουργών και πρώην στρατιωτικών αρχηγών.

Η πρόσφατα τοποθετημένη πέτρα περιβάλλεται επίσης από αφιερώματα λουλουδιών και στεφάνια για να σηματοδοτήσει το θάνατο της Βασίλισσας. Είναι κατασκευασμένο από χειροποίητο σκαλισμένο βελγικό μαύρο μάρμαρο με ορειχάλκινα ένθετα γράμματα.

Η βασίλισσα κηδεύτηκε σε ιδιωτική ταφή στο Μνημείο George VI, όπου παρευρέθηκαν ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και τα μέλη της οικογένειας τη Δευτέρα, όταν η αείμνηστη μονάρχης ενώθηκε με τους γονείς της, την αδελφή της και τον σύζυγό της. 

Το κοινό θα μπορεί έναντι αντιτίμου να δει την τελευταία κατοικία της βασίλισσας από την Πέμπτη.

Το παρεκκλήσι θα ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες εκείνη την ημέρα και θα είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός από τις Κυριακές που είναι ανοιχτό μόνο για πιστούς.

Η είσοδος στο κάστρο είναι £28,50 για ενήλικες τα Σάββατα και £26,50 τις υπόλοιπες ημέρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του παρεκκλησιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments