Διεθνή

Λαβρόφ: Πλήρης προστασία των εδαφών που θα προσαρτηθούν

Λαβρόφ: Πλήρης προστασία των εδαφών που θα προσαρτηθούν

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS

Δήλωσε ότι οι ουκρανικές επαρχίες, όπου διεξάγονται δημοψηφίσματα, που αμφισβητούνται από δυτικές χώρες, θα λάβουν «πλήρη προστασία» από τη Ρωσία σε περίπτωση προσάρτησης

Την απόλυτη προστασία των εδαφών που θα προσαρτηθούν υποσχέθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, από τον ΟΗΕ.

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι ουκρανικές επαρχίες, όπου διεξάγονται δημοψηφίσματα, που αμφισβητούνται από δυτικές χώρες, θα λάβουν «πλήρη προστασία» από τη Ρωσία σε περίπτωση προσάρτησης, αυξάνοντας τους φόβους για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και χρήση πυρηνικών όπλων.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και στον διεθνή Τύπο στη Νέα Υόρκη, ο Σεργκέι Λαβρόφ προσπάθησε να δικαιολογήσει την εισβολή στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας ψευδείς ισχυρισμούς ότι η κυβέρνηση του Κιέβου δεν είναι νόμιμη, ότι αποτελείται από νεοναζί και ότι καταπιέζει τους Ρωσόφωνους στα ανατολικά της χώρας.

Η Ρωσία διεξάγει δημοψηφίσματα σε τέσσερις επαρχίες της ανατολικής Ουκρανίας από την Παρασκευή για να προσαρτήσει εδάφη που κατακτήθηκαν με τη βία.

Το Κίεβο είπε ότι οι κάτοικοι αυτών των επαρχιών αναγκάστηκαν να ψηφίσουν και δεν τους επετράπη να εγκαταλείψουν αυτές τις περιοχές κατά τη διάρκεια των δημοψηφισμάτων που θα διαρκέσουν μέχρι την Τρίτη.

Οι δυτικές χώρες έχουν καταδικάσει αυτά τα δημοψηφίσματα, τα οποία περιγράφουν ως προσχήματα που αποσκοπούν να δικαιολογήσουν την κλιμάκωση της σύγκρουσης που διαρκεί επτά μήνες.

«Μετά από αυτά τα δημοψηφίσματα, η Ρωσία θα σεβαστεί φυσικά την έκφραση της βούλησης αυτών των ανθρώπων που έχουν υποφέρει για πολλά χρόνια από τις καταχρήσεις του νεοναζιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ερωτηθείς εάν η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να υπερασπιστεί τις προσαρτημένες ουκρανικές περιοχές, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι το ρωσικό έδαφος, συμπεριλαμβανομένου αυτού που θα

«ενσωματωθεί στη συνέχεια» στο ρωσικό σύνταγμα, «είναι υπό την πλήρη προστασία του κράτους».

«Όλοι οι νόμοι, τα δόγματα, οι έννοιες και οι στρατηγικές της Ρωσικής Ομοσπονδίας ισχύουν σε όλη την επικράτειά της», τόνισε ο Υπουργός, αναφερόμενος επίσης συγκεκριμένα στο ρωσικό δόγμα για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments