Focus

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην Αφρική που ασχολείται με σαπούνια – Έπεσε θύμα απαγωγής

Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στην Αφρική που ασχολείται με σαπούνια – Έπεσε θύμα απαγωγής

Πηγή Φωτογραφίας: Invest Africa

Η εταιρεία του είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην ανατολική Αφρική με δραστηριότητα σε κλάδους, όπως η μεταποίηση, η γεωργία, οι μεταφορές και το εμπόριο

Η περιουσία του πρώην πολιτικού της Τανζανίας – και νυν μεγαλοεπιχειρηματία – Μοχάμεντ Ντέβτζι, εκτιμάται σε τουλάχιστον, 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι ο νεότερος δισεκατομμυριούχος σε ολόκληρη την Αφρική.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mohammed Dewji (@moodewji)

Τη δεκαετία του 1970, ο πατέρας του ίδρυσε την πολυεθνική MeTL Group. Σε οποιοδήποτε μέρος της Τανζανίας και αν βρεθείτε, είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν ή μια υπηρεσία που σχετίζεται με μια από τις επωνυμίες του ομίλου Mohammed Enterprises Tanzania Limited (MeTL), όπως παραδείγματος χάρη, η οδοντόκρεμα Fluordent, το σαπούνι Mo, το απορρυπαντικό ρούχων Poa ή Taifa, το μαγειρικό λάδι Safi και πολλά ακόμη.

Ο όμιλος MeTL είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της μεταποίησης, της γεωργίας, των μεταφορών, της διανομής αποθήκευσης, του εμπορίου και των ακινήτων. Πάνω από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα και περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι την καθιστούν μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επιχειρήσεις στην ανατολική Αφρική. Ο όμιλος MeTL, ο οποίος σήμερα αντιπροσωπεύει το 3,5% του ΑΕΠ της Τανζανίας, επεκτείνεται γρήγορα και εκτός συνόρων, με δραστηριότητες σε 11 χώρες της Αφρικής καθώς και στο Ντουμπάι.

Το τμήμα ποτών του ομίλου, A-One Products & Bottlers, σημείωσε μεγάλη επιτυχία, παρόμοια με τα τμήματα κλωστοϋφαντουργικών και βρώσιμων ελαίων της εταιρείας. Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ο Ντέβτζι ίδρυσε την A-One εξαγοράζοντας πολλές εταιρείες εμφιάλωσης που κατείχε η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το therichest, ο γνωστός επιχειρηματίας και κληρονόμος επένδυσε περισσότερα από 48 εκατομμύρια δολάρια, για την ανάκαμψη του εργοστασίου. Περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια από τα ετήσια έσοδα της MeTL προέρχονται από το εργοστάσιο, το οποίο λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Πολυτελή ακίνητα και άλλες επενδύσεις

Ο Μοχάμεντ Ντέβτζι έχει στην κυριότητά του πολλά κτήματα στο Dar es Salaam. Παλαιότερα, η συγκεκριμένη περιοχή ήταν ένα ψαροχώρι. Σήμερα, ωστόσο, έχει εξελιχθεί σε μία μεγάλη πόλη και εμπορικό λιμάνι στην ακτή της Τανζανίας στον Ινδικό Ωκεανό.

Σημειώνεται δε πως στην ίδια πόλη το 2018, ο Μοχάμεντ Ντέβτζι απήχθη από ενόπλους και κρατήθηκε αιχμάλωτος για εννέα ημέρες μπροστά σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο. Αξίζει να αναφερθεί τέλος, ότι ο μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης ενός Tesla M3 αξίας 41.000 δολαρίων το 2018. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό και μπορεί να φτάσει ταχύτητες έως και 190 km/h.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments