Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή σύμφωνα με τη Hurriyet

Ελληνοτουρκικά: Η Άγκυρα κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή σύμφωνα με τη Hurriyet

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τον Έλληνα πρέσβη για «εξηγήσεις» κάλεσε η Άγκυρα

Τον Έλληνα πρέσβη για «εξηγήσεις» κάλεσε η Άγκυρα μετά τη χθεσινή προβοκάτσια με τις φωτογραφίες στρατιωτικών οχημάτων από δύο ελληνικά νησιά. Οι Τούρκοι κατηγορούν την Ελλάδα πώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, στρατιωτικοποιώντας τα νησιά. Σύμφωνα με τη Hurriyet, από τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα, ο οποίος κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ζητήθηκε να σταματήσουν οι συγκεκριμένες «προκλήσεις».

Fake news από το Anadolu με φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία.  Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο. Με το ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments