Διεθνή

Ελληνοτουρκικά: Fake news από το Anadolu με φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

Ελληνοτουρκικά: Fake news από το Anadolu με φωτογραφίες πολεμικών πλοίων σε Λέσβο και Σάμο

Πηγή Φωτογραφίας: twitter ANADOLU AGENCY

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία

Νέο κρεσέντο προκλήσεων από την Τουρκία.  Όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του Anadolu που δημοσιεύθηκε το πρωί της Κυριακής (25/09), μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατέγραψε τη στιγμή της αποβίβασης από πλοία στρατιωτικού εξοπλισμού σε Λέσβο και Σάμο. Με το ψευδοεπιχείρημα ότι υπάρχουν διεθνείς συνθήκες που επιβάλουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Τουρκίας σημειώνεται ότι «οι δραστηριότητες αυτές της Ελλάδας είναι κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου».

Οι πηγές που επικαλείται το Anadolu κάνουν λόγο για πτήση του UAV που κατέγραψε τα δύο ελληνικά μεταγωγικά πλοία να ταξιδεύουν προς Λέσβο και Σάμο.

Σύμφωνα με την «αποκάλυψη» του Anadolu από τα δύο επίμαχα πλοία αποβιβάστηκαν 23 θωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και 18 θωρακισμένα οχήματα στην Σάμο. «Πρέπει να σημειώσουμε ότι τα οχήματα αυτά ήταν ανάμεσα σε αυτά που έχουν σταλεί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τις ΗΠΑ» προστίθεται στο τηλεγράφημα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές ασφαλείας που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου και «αποτελούν την πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξοπλίζει τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το καθεστώς των μη στρατικοποιημένων νησιών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments